A. Michnikas apie rinkimus Lenkijoje: visuomenė šovė sau į koją

Laikraščio „Gazeta Wyborcza“

Laikraščio „Gazeta Wyborcza“ vyriausiasis redaktorius Adamas Michnikas (kairėje) skeptiškai vertina sekmadienį Lenkijoje įvykusių parlamento rinkimų rezultatus.<br>Ria Novosti nuotr.
Laikraščio „Gazeta Wyborcza“ vyriausiasis redaktorius Adamas Michnikas (kairėje) skeptiškai vertina sekmadienį Lenkijoje įvykusių parlamento rinkimų rezultatus.<br>Ria Novosti nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 26, 2015, 4:27 PM, atnaujinta Oct 7, 2017, 5:36 PM

„Teisės ir teisingumo partijos pergalė turės katastrofiškų padarinių dėl jos ksenofobijos“, – pareiškė jis. Pasak A. Michniko, Jarowlawas Kaczynskis garsėja „agresyvia rusofobija“, o rinkdama Teisę ir teisingumą „visuomenė šovė sau į koją“.

„Suprantu, jog jei ksenofobijos potencialas toks didelis, tai bet kuri valdžia turi į tai atsižvelgti. Su ksenofobija yra kaip su seksu. Tai daroma, bet apie tai nekalbama“, – cituoja A. Michniką „Gazeta Wyborcza“. „Jeigu rinkimus laiminčios partijos lyderis sako, kad pabėgėliai yra parazitų ir dar nežinia ko nešiotojai, tai – siaubas. Tai visiškas valstybės, visuomenės ir tautos kompromitavimas“, – teigė vyriausiasis redaktorius.

Jis taip pat palygino Teisės ir teisingumo partijos lyderį J. Kačynskį su Vengrijos premjeru Viktoru Orbanu.

„Ši partija, ypač jos lyderis, garsėja gana agresyvia rusofobija. Bet taip pat buvo ir su V. Orbanu. Jis buvo labiausiai žinomas rusofobas Vengrijoje. O šiandien jis yra didžiausias Vladimiro Putino bičiulis Europos Sąjungoje“. Viešosios nuomonės tyrimų agentūros „Ipsos“ atlikta apklausa rodo, kad Jaroslawas Kaczynskis vadovaujama Teisės ir teisingumo partija surinko 39,1 proc. balsų, Piliečių platforma – 23,4 proc., o buvusio rokerio Pawelo Kukizo politinė organizacija liko trečia su 9 proc. balsų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.