Iš mirštančių pelnęsis farmacininkas: „Aš dariau eksperimentą“

Internete šis farmacininkas buvo pramintas labiausiai nekenčiamu žmogumi po to, kai pakėlė vaistų nuo ŽIV kainą 5 tūkst. proc. Dabar Martinas Shkreli teigia, kad jo nepakenčiama asmenybė buvo tik vaidyba, skelbia „The Independent“.

Vaistų nuo vėžio kainą užkėlęs farmacininkas tvirtino, kad yra nesuprastas.<br>„AFP“/“Scanpix“ nuotr.
Vaistų nuo vėžio kainą užkėlęs farmacininkas tvirtino, kad yra nesuprastas.<br>„AFP“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2015-12-24 11:37, atnaujinta 2017-09-27 14:49

32 metų vyras, kuris anksčiau buvo įmonės „Turing Pharmaceuticals“ vadovas, didžiąją dalį praėjusio mėnesio praleido socialiniame tinkle „Twitter“ puikuodamasis savo turtais.

Vyras siutino savo pasekėjus žinutėmis, kuriose save vadino „geidžiamiausiu jaunikiu“ ir gyrėsi, kad per dieną sulaukia „50-100 pakvietimų į pasimatymus“.

Praėjusią savaitę vyras buvo areštuotas dėl kaltinimų, kad buvusioje vaistų įmonėje jis sukūrė tikrą finansinę piramidę. Pirmame interviu po to, kai buvo paleistas, vyras teigė, kad jis paprasčiausiai yra nesuprastas.

Kalbėdamas su „The Wall Street Journal“ jis teigė, kad „daugelis žmonių nepažįsta tikrojo Martino Shkreli“ ir pridėjo, kad nemaloni jo asmenybė internete yra „šiek tiek suvaidinta“.

„Manau, kad reikėtų jiems parodyti tikrąjį savo veidą“, – kalbėjo M.Shkreli. - Kaip reikia elgtis kai prie tavęs yra prikaustytas milijonų žmonių dėmesys? Aš pamaniau, kad būtų smagu paeksperimentuoti“.

Jis pridėjo, kad buvo sulaikytas tik dėl to, kad atliko socialinį eksperimentą ir tyčiojosi iš žmonių internete, tad tai jam atrodo kaip visiška neteisybė.

Verslininkas interviu taip pat aiškino, kad buvo sulaikytas, nes suerzino federalines valdžios institucijas, kai pakėlė vaistų „Daraprim“ kainą. M.Shkreli pridėjo, kad jo manymu JAV valdžia darė viską, ką galėjo, kad jį sustabdytų.

Vėliau paaiškėjo, kad jis buvo atleistas iš savo užimamų pareigų įmonėje „KalosBios Pharmaceuticals“.

Po arešto M.Shkreli atsistatydino iš „Turing Pharmaceuticals“ ir buvo paleistas už 5 mln. JAV dolerių (4,6 mln. eurų) užstatą su sąlyga, kad jis neišvyks iš Niujorko valstijos.

Negalėdamas keliauti M.Shkreli didžiąją savo laiko dalį leido internete kalbėdamas apie pačią mėgstamiausią savo temą – save.

Savo arešto dieną M.Shkreli nuolatos leido laiką socialiniuose tinkluose viešindamas savo kasdienio gyvenimo aspektus „Youtube“ir socialiniame tinkle „Twitter“ gindamas savo verslo praktiką.

Vėliau paaiškėjo, kad ne visus pastaruosius pasisakymus rašė pats M.Shkreli. Jo atstovas patvirtino, kad keistų pareiškimų savaitgalį paviešintų socialiniuose tinkluose virtinė buvo programišiaus darbas.

Esą programišiaus rašytose žinutėse M.Shkreli paskyroje internautai buvo kviečiami paaukoti šimtus tūkstančių labdarai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.