Džihadistams Vakaruose pataria dėvėti kryžius ir vengti mečečių

Teroristinė grupuotė „Islamo valstybė“ savo pasekėjams, norintiems atlikti Paryžiaus tipo išpuolius, parengė specialų vadovėlį. O jame – kraupūs nurodymai, kaip kuo labiau įsimaišyti į vakariečių minias, praneša „Express“.

„Islamo valstybė“ savo pasekėjus moko elgtis kaip paprasti vakariečiai ir neišsiskirti iš minios.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
„Islamo valstybė“ savo pasekėjus moko elgtis kaip paprasti vakariečiai ir neišsiskirti iš minios.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-01-12 22:33, atnaujinta 2017-06-11 07:28

Leidinys, pavadintas „Saugumo gairės mudžahedams“, labai detaliai apibūdina, kaip reikia pasiruošti atakoms Europoje.

Pavyzdžiui, aptarti slaptus planus būsimiems teroristams siūloma naktiniuose, klubuose, kuriuose skamba garsi muzika ir šoka išgėrę žmonės, kadangi tokioje vietoje sunku pasiklausyti pokalbių.

Taip pat pabrėžiama, kad būtina vengti atrodyti kaip musulmonui, kad saugumo pajėgos į juos neatkreiptų dėmesio.

Skaitytojai yra skatinami dėvėti krikščioniškus kryžius, nusikirpti barzdas ir nesilankyti mečetėse.

Tiems, kurie nekalba arabiškai, informacija yra pateikiama ir anglų kalba.

„Nėra abejonės, kad šiais laikais vieniši užpuolikai Vakaruose turi žinoti kai kuriuos svarbius dalykus apie saugumą, kad užtikrintų savo operacijų sėkmę, – rašoma „Islamo valstybės“ leidinyje. – Pagalvojome, kad net ir arabiškai nekalbantiems mūsų broliams bus įdomu pritaikyti šią patirtį“.

Džihadistai nepamiršo paminėti net ir to, kad laikrodį reikėtų dėvėti ant kairės rankos, nes ant dešinės rankos dėvimas laikrodis – religingumo ženklas. Leidinyje taip pat nurodoma kokius papuošalus galima nešioti ir kaip kvėpintis.

„Leidžiama ant kaklo kabinti krikščionišką kryžių. Kaip žinote, krikščionys ir net kai kurie ateistai dėvi kryžius. Tačiau venkite to, jeigu jūsų pase – musulmoniškas vardas, nes tai gali atrodyti keistai“, – patariama džihadistams.

„Jeigu kvėpinatės, nenaudokite aliejinių nealkoholinių kvepalų, kuriuos naudoja musulmonai, o vietoj to rinkitės įprastus vyriškus kvepalus“, – pabrėžiama instrukcijose.

Tiems, kurie nešioja žiedus, patariama rinktis tik auksinius, kadangi sidabriniai žiedai gali išduoti apie religingumą. Mat musulmonams vyrams islamas draudžia dėvėti auksinius žiedus.

Be to, detaliai pasakojama ir tai, kaip norintiems neatkreipti į save dėmesio būsimiems užpuolikams kirptis plaukus.

„Jūsų barzda turėtų būti nuskusta mažiausiai dvi savaites iki kelionės, kad oda po ja spėtų įdegti. Jeigu pavėluosite tai padaryti, bus akivaizdu, kad neseniai nusiskutote barzdą“, – rašoma leidinyje.

Džihadistams taip pat siūloma vengti tradicinių musulmoniškų pasisveikinimų.

Nėra aišku, ar Paryžiuje surengtų atakų organizatoriai buvo susipažinę su šiuo „Islamo valstybės“ aktyviai viešinamu leidiniu, tačiau žinoma, kad tiek Abdelhamidas Abaaoudas, tiek Salahas Abdeslamas jau kurį laiką dėvėjo vakarietiškus rūbus ir vengė mečečių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.