Kinija perspėjo Taivaną pamiršti iliuzijas dėl nepriklausomybės

Po už nepriklausomybę

Naujoji Taivano prezidentė Tsai Ing-wen.<br>Scanpix/AFP nuotr.
Naujoji Taivano prezidentė Tsai Ing-wen.<br>Scanpix/AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-01-17 09:00, atnaujinta 2017-06-10 23:12

Per šeštadienį vykusius prezidento ir parlamento rinkimus neabejotiną pergalę užsitikrino naujoji Taivano prezidentė Tsai Ing-wen ir jos vadovaujama Progresyviųjų demokratų partija (DPP). Tai galėtų paskatinti naują nesutarimų su Kinija etapą. Kinija Taivaną laiko savo atsiskyrusia provincija, kurią pagrasino užimti jėga, jei tik ši paskelbs nepriklausomybę.

Nors T.Ing-wen jau pažadėjo išlaikyti taiką su didžiąja kaimyne, Kinijos Taivano reikalų tarnyba perspėjo, kad bus pasipriešinta bet kokiems žingsniams nepriklausomybės link, o Pekinas yra pasiryžęs ginti šalies suverenitetą.

Kinijos naujienų agentūra „Xinhua“ taip pat įspėjo, kad nepriklausomybės siekimas būtų lyg „nuodai“, pražudysiantys patį Taivaną.

Reaguodama į T.Ing-wen ir DPP pergalę, Kinijos užsienio reikalų ministerija pareiškė, kad Taivanas yra Kinijos vidaus reikalas, kad pasaulyje yra tik viena Kinija ir kad rinkimų rezultatai saloje nekeičia nei šios tiesos, nei dabartinio santvarkos pripažinimo tarptautinėje arenoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.