Rusijoje Rūta Vanagaitė paskelbta sistemos kankine

„Našy“ – taip Rūtos Vanagaitės knygą verčia Rusijos žiniasklaida. Straipsnį tokiu pavadinimu su užuomina į liūdnai pagarsėjusį fašistuojantį judėjimą „Našy“ publikuoja Kremliaus propagandininkų portalas newsbalt.ru ir kitos Rusijos žiniasklaidos priemonės.

R.Vanagaitės kūryba sulaukė pritarimo Rusijoje ir Baltarusijoje.<br>T.Bauro nuotr.
R.Vanagaitės kūryba sulaukė pritarimo Rusijoje ir Baltarusijoje.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 27, 2016, 10:52 AM, atnaujinta Jun 10, 2017, 2:37 AM

R.Vanagaitės pareiškimus plačiai paskleidė daugelis šios šalies portalų. Leidinys „Rosijskaja gazeta“ jau pateikė savo traktuotę. Straipsnyje „Šaltinis: Lietuvoje žydus žudė dėl auksinių dantų karūnėlių ir daiktų“  autorė Nadežda Jermolajeva cituoja R.Vanagaitės žodžius apie tai, kaip žudikai pelnėsi iš savo aukų.

Toliau ji rašo: „Pasirodžius Rūtos Vanagaitės knygai „Mūsiškiai“, Lietuvoje ant jos imta pilti pamazgas. Daugelis pažįstamų nustojo su ja bendrauti, o kunigas Ričardas Doveika ją išvijo iš bažnyčios. Knygos autorė tai aiškina tuo, kad didžios Lietuvos gyventojų dalies giminaičiai dalyvavo Holokauste.“

Toliau „Rosijskaja gazeta“ skelbia, kad iš viso Lietuvoje vokiečiai ir jiems talkinę jų parankiniai lietuviai nužudė 190 tūkst. vietos žydų ir daugiau kaip 10 tūkst. žmonių, atvežtų sunaikinti iš kitų Europos vietų.

Baltarusijos portalas „Apostrof“ taip pat cituoja didžiąją dalį Lietuvoje skelbtų R.Vanagaitės pareiškimų, taip pat pateikia kai kurių žurnalistų nuomonę, išsakytą socialiniuose tinkluose.

Baltarusių tinklaraštininkas Sergejus Medvedevas savo „Facebook“ paskyroje R.Vanagaitę pavadino lietuviškąja Svetlana Aleksijevič (tai baltarusių rašytoja ir žurnalistė,  2015 metais gavusi Nobelio premiją. – Red.).

„O kiek dar Vakarų Europa turi skeletų spintoje ir po žeme – galima prisiminti ir tas pačias lenkų „Pasekmes“ (turimas omenyje filmas apie lenkų žydų masines žudynes, įvykdytas Jedvabne. – Red.) – ir niekas nenori prisiminti praeities“, – pabrėžia jis.

„Oho, kaip įdomu – ir netgi ne dėl lietuviškojo holokausto (visoje Vakarų Europoje su dideliu malonumu žudė, o su Rumunija mažai kas gali lygintis), o dėl to, kaip į tai reaguoja šiuolaikiškoji Lietuva“, – socialiniuose tinkluose rašo rusų žurnalistas Ilja Krasilščikas.

„Galingai čia“, – R.Vanagaitės interviu trumpai, bet aiškiai įvertino žurnalistas Olegas Kašinas.

Parengė Eugenija Grižibauskienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.