A. Abromavičiaus atsistatydinimas kelia susirūpinimą

Tarptautinio valiutos fondo

Ministras pasitraukė iš posto, sakydamas, kad yra nusivylęs vidinėmis kovomis dėl įtakos ir pareigūnų kyšininkavimu.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Ministras pasitraukė iš posto, sakydamas, kad yra nusivylęs vidinėmis kovomis dėl įtakos ir pareigūnų kyšininkavimu.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 5, 2016, 6:57 AM, atnaujinta Jun 9, 2017, 5:21 AM

„Jo neseniai paskelbtas atsistatydinimas kelia susirūpinimą“, – sakė Ch.Lagarde per internetu transliuotą spaudos konferenciją, paklausta apie Lietuvos ir Ukrainos pilietybę turinčio A.Abromavičiaus netikėtą atsistatydinimą trečiadienį.

Ministras pasitraukė iš posto, sakydamas, kad yra nusivylęs vidinėmis kovomis dėl įtakos ir pareigūnų kyšininkavimu.

„Jeigu kaltinimai, kuriuos jis išsakė atsistatydindamas, yra teisingi, tuomet akivaizdu, kad antikorupcinės priemonės, kurias buvo įsipareigojusi vykdyti vyriausybė, neveikia“, – pažymėjo TVF direktorė.

TVF yra pagrindinis Ukrainos finansuotojas, pinigų stokojančiai šaliai kovojant su įvairiomis krizėmis: pradedant smunkančiomis būtiniausio vartojimo prekių kainomis ir baigiant nauju Rusijos paskelbtu prekybos embargu.

Fondas yra įsipareigojęs paskolinti Ukrainai 17,5 mlrd. JAV dolerių pagal finansinio gelbėjimo programą – su sąlyga, kad vyriausybė vykdys ekonomikos reformas ir kovos su korupcija.

Vakarų nusivylimą padidino faktas, kad A.Abromavičius tapo jau ketvirtuoju reformas nusiteikusiu vykdyti ministru, pasitraukusiu iš Ukrainos vyriausybės po 2014-aisiais įvykusios revoliucijos, nutraukusios glaudžius Kijevo ryšius su Maskva ir nukreipusios jį suartėjimo su Europa keliu.

Prezidentas Petro Porošenka trečiadienį susitiko su Lietuvoje gimusiu ministru, mėginamas paskutinę minutę jį įtikinti persigalvoti, žadėdamas, kad visi jo mesti kaltinimai bus kruopščiai ištirti.

Tačiau parlamentui ketvirtadienį per įtemptą posėdį pradėjus debatus dėl 40-mečio technokrato ateities, vienas deputatas iškėlė pasiūlymą balsuoti dėl nepasitikėjimo visa vyriausybe.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.