Lietuvos diplomatė: neįsivaizduojame ES be Jungtinės Karalystės

EVT vyks ketvirtadienį ir penktadienį.

AFP/ Scanpix nuotr.
AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 16, 2016, 6:03 PM, atnaujinta Jun 7, 2017, 9:37 PM

Tai ji pareiškė antradienį ES Bendrųjų reikalų tarybos posėdyje, surengtame prieš artėjantį Europos Vadovų Tarybos (EVT) susitikimą, kuriame bus aptariama migracijos krizė ir pasiruošimas JK referendumui dėl narystės ES. Prieš šį referendumą britų vyriausybė siekia ES reformų, kurios, be kita ko, leistų riboti Britanijoje dirbančių ES piliečių pašalpas.

„Neįsivaizduojame ES be JK, tad turime kalbėti ne apie JK išstojimą iš ES – BREXIT, o likimą Sąjungoje – BritStay“, – posėdyje antradienį sakė J.Neliupšienė, pranešė Lietuvos nuolatinė atstovybė ES.

Aptariant migracijos ir pabėgėlių krizę, ambasadorė J.Neliupšienė pabrėžė ES priimtų susitarimų migracijos krizei spręsti įgyvendinimo svarbą, ypač kovą su nelegaliais migrantų gabentojais.

„Būtina politinė valia, kovojant su nelegaliu migrantų gabentojų tinklu. Sveikintinas bendradarbiavimas su NATO šiuo klausimu“, – sakė ji.

Anot atstovybės pranešimo, daugumos šalių atstovai posėdyje antradienį išskyrė ES veiksmų svarbą stiprinant bendradarbiavimą su trečiosiomis šalimis, ypač Turkija, plėtojant ekonominių migrantų grąžinimo politiką, kovojant su nusikalstamais žmonių gabentojų tinklais, perkeliant prieglobsčio prašytojus ES viduje, stiprinant ES išorės sienų apsaugą, sprendžiant konfliktą Sirijoje ir kitus veiksmus.

EVT vyks ketvirtadienį ir penktadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.