L. Linkevičius situaciją Ukrainoje vadina tiesos akimirka

Krizę Ukrainos valdžioje

L. Linkevičius situaciją Ukrainoje vadina tiesos akimirka.<br>M.Kulbio nuotr.
L. Linkevičius situaciją Ukrainoje vadina tiesos akimirka.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 18, 2016, 8:39 AM, atnaujinta Jun 7, 2017, 5:07 PM

„Mes kaip draugai patariame ir kaip draugai atkreipiame dėmesį, kad asmeninės ambicijos atskirų turtingų ir mažiau turtingų asmenų tikrai neturi nulemti šalies interesų. Ir dabar kaip tik tiesos akimirka – tas sukrėtimas, įvykęs Vyriausybėje, gali arba pabudinti ir suteikti galimybę minimaliam apsivalymui, kad žmonės labiau patikėtų valdžia, arba gali dar labiau subyrėti, ko labai nenorėtume linkėti, nes daug darbų laukia, ir ta pati saugumo situacija pablogėjusi ne be pastangų kaimynės iš Rytų“, – sakė L. Linkevičius ketvirtadienį interviu „Žinių radijui“.

Ministro teigimu, Ukrainos lyderiai turi parodyti valią ir priimti sprendimus, kad šalies valdžia patikėtų ne tik užsienio partneriai, bet ir Ukrainos žmonės, kad suteiktų galimybę vykdyti reformas ir pasiekti rezultatų.

„Pagaliau bevizis režimas turėtų išsispręsti, jei Ukraina atliks kai kuriuos namų darbus, kuriuos prezidentas kartu su premjeru pirmą pusmetį įsipareigojo įvykdyti“, – sakė L. Linkevičius.

Provakarietiška koalicija valdo Ukrainą nuo 2014 metų pabaigos. Kritikai kaltina Ukrainos premjerą Arsenijų Jaceniuką dėl nepavykusios reformų politikos. Tačiau parlamente inicijuotas balsavimas dėl nepasitikėjimo juo antradienį žlugo. Atsistatydinti premjerą demonstratyviai ragino ir prezidentas Petro Porošenka.

Ukrainos parlamentui nepareiškus nepasitikėjimo vyriausybės vadovu A. Jaceniuku, Julijos Tymošenko Tėvynės partija pareiškė paliekanti proeuropietišką koaliciją. Buvusi premjerė trečiadienį Kijeve paragino ir likusias partijas pasekti jos pavyzdžiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.