Turkijos prezidentas išpeikė Vakarus dėl gėjų ir migrantų

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas sukritikavo Vakarų šalis dėl to, kad joms esą labiau rūpi gėjų ir gyvūnų teisės nei pabėgėlių iš Sirijos gerovė. Turkijos lyderis apkaltino Vakarus klaidingu mąstymu, blogais prioritetais ir jautrumu ne tiems klausimais, kuriais labiausiai derėtų reikšti jausmus, rašo „The Independent“.

Turkijos prezidentas R.T.Erdoganas Vakarų šalis kritikavo dėl to, kad jos skiria per daug dėmesio gėjų ir gyvūnų teisėms, o ignoruoja pabėgėlius iš Sirijos.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Turkijos prezidentas R.T.Erdoganas Vakarų šalis kritikavo dėl to, kad jos skiria per daug dėmesio gėjų ir gyvūnų teisėms, o ignoruoja pabėgėlius iš Sirijos.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 17, 2016, 7:48 PM, atnaujinta May 25, 2017, 6:42 AM

Šiaurės Vakarų Turkijoje vykusios ceremonijos metu prezidentas Vakarus kaltino tuo, kad jų mąstysena vis dar turi „vergovės ir kolonializmo likučių“.

„Gėda tiems vakariečiams, kurie yra jautrūs vadinamosioms laisvėms, teisėms ir įstatymams nagrinėjant gėjų santuokos klausimą, vietoje to, kad dėmesį skirtų Sirijos moterims, vaikams ir nekaltiesiems, kuriems reikia pagalbos“, – prezidento R.T.Erdogano žodžius pranešė „Anadolu Agency“.

„Gėda tiems, kuriems labiau rūpi banginių, ruonių ir vėžlių gyvenimo kokybė jūrose, o ne 23 milijonų sirų teisė į gyvenimą, – Vakarus kritikavo Turkijos lyderis. – Gėda tiems, kurie savo saugumą, gerovę ir patogumą laiko svarbesniais dalykais už kitų žmonių kovą dėl išlikimo.“

„Gėda vergovės ir kolonializmo mąstyseną perėmusiems žmonėms, kurie pamatę atvykstančius pabėgėlius žvelgia tik į jų pinigines ir papuošalus ant rankų bei kaklo“, – tęsė R.T.Erdoganas, užsimindamas apie metų pradžioje pareikštus Danijos ketinimus konfiskuoti vertingus pabėgėlių daiktus, kad padengtų rūpinimosi jais kainą.

Nuo 2011 metų vykstantis Sirijos konfliktas iš šalies išstūmė daugiau nei 4 mln. žmonių, maždaug šeštadalį visų gyventojų, kurie ieškoti saugumo išvyko į kitas šalis. Apie 2,7 mln. nuo pilietinio karo pabėgusių sirų gyvena stovyklose Turkijos teritorijoje.

R.T.Erdoganas kritiką Vakarams išreiškė po to, kai bevizio režimo Šengeno zonoje savo piliečiams siekiančiai Turkijai Europos Sąjunga nurodė pakeisti savo kovos su terorizmu įstatymus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.