Rusai grūmoja pirštu NATO ir siunčia perspėjimą

Rusijos Dūmos tarptautinių reikalų komitetas parengė pareiškimą dėl NATO. Jie piktinasi priešraketinės gynybos sistemos dislokavimu Rytų Europos šalyse ir teigia esą rusus nepagrįstai vadina agresoriais.

Rusai piktinasi priešraketinės gynybos sistemos dislokavimu Rytų Europos šalyse.<br>AFP nuotr.
Rusai piktinasi priešraketinės gynybos sistemos dislokavimu Rytų Europos šalyse.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-06-22 12:52, atnaujinta 2017-05-21 00:21

Pirmoji Dūmos Tarptautinių reikalų komiteto pirmininko pavaduotoja Svetlana Žurova tikino, kad rusai negali tylėti, kai juos „nepelnytai vadina agresoriais“.

NATO priešraketinės gynybos sistemos dislokavimą politikė pavadino „pavojingais žingsniais, nukreiptais ne į bloko gynybos stiprinimą, o naujojo Šaltojo karo padėties sukūrimą“. Šis teiginys įrašytas ir į tarptautinių reikalų komiteto pareiškimą.

Rusus neramina ir galimas protokolo dėl Juodkalnijos įstojimo į NATO ratifikavimas, kuriam esą priešinasi ir šios šalies opozicijoje esantys politikai.

Rusijos Dūmos nariai kreipiasi į NATO šalių valdžios atstovus reikalaudami „leisti Juodkalnijos gyventojams surengti referendumą ir patiems nuspręsti, ar jie nori įstoti į NATO“. Esą tik taip bus užtikrinta šios šalies gyventojams laisvė nuspręsti dėl savo ateities.

S.Žurova tikino, kad toks pareiškimas – „įprasta praktika“. „Mes negalime likti nuošalyje, kai mus vadina agresoriais ir okupantais. Taip pat negalime ignoruoti NATO plėtros, kuri gali kelti grėsmę mūsų saugumui“, – sakė S.Žurova. Paskutinis Rusijos Dūmos posėdis pavasario sesijoje vyks birželio 24 dieną. Tada ir gali būti oficialiai priimtas pareiškimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.