Rusija kaltina NATO vykdant konfrontacinį kursą

Dėl NATO planų permesti savo

Rusija kaltina NATO vykdant konfrontacinį kursą<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Rusija kaltina NATO vykdant konfrontacinį kursą<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 7, 2016, 2:12 PM, atnaujinta May 19, 2017, 2:38 PM

NATO penktadienį ir šeštadienį vyksiančiame viršūnių susitikime ketina priimti sprendimą dėl papildomų dalinių permetimo į rytines Aljanso teritorijas. Kiekvienas turi suprasti, kad Rusijos atsakas į tai gali būti tik karinis, pabrėžė A.Gruško.

Rusijos ir NATO santykiai įtempti jau daug metų. Maskva grėsme savo saugumui pirmiausiai laiko JAV planus įkurdinti Rytų Europoje priešraketinį skydą. NATO tuo tarpu kritikuoja dalinių koncentraciją Vakarų Rusijoje.

Pasak A.Gruško, reguliarus kareivių perdislokavimas Maskvai yra efektyviausia saugumo priemonė. „Mes dėl dabartinės (krizinės) situacijos negalime sau leisti 3 mln. vyrų armijos“, – sakė jis. Todėl mobilumas esą yra svarbus saugumo elementas.

„Mes šiuo metu nelaikome NATO partnere problemoms spręsti, – akcentavo A.Gruško. – Mes esame pasirengę dialogui su atskiromis NATO valstybėmis...“ Jis turėjo omenyje būdus išvengti pavojingų rusų ir Vakarų naikintuvų ir laivų susidūrimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.