Europa, mes ateiname! Teroro aktams rengia tūkstančius vaikų

Artimuosiuose Rytuose jau dabar yra auginama naujoji džihadistų karta. Teroristinės organizacijos „Islamo valstybė“ (IV) kontroliuojamoje teritorijoje gyvena mažiausiai 50 britų vaikų ir dar daugybė kitų nepilnamečių europiečių, kuriuos džihadistai ugdo, kad šie ateityje smogtų Vakarams.

IV teroristai smogikai vaikus tapti džihadistais.<br>„YouTube“ stopkadras
IV teroristai smogikai vaikus tapti džihadistais.<br>„YouTube“ stopkadras
IV teroristai apmoko vaikus tapti džihadistais.<br>„YouTube“ stopkadras
IV teroristai apmoko vaikus tapti džihadistais.<br>„YouTube“ stopkadras
IV teroristai apmoko vaikus tapti džihadistais.<br>„YouTube“ stopkadras
IV teroristai apmoko vaikus tapti džihadistais.<br>„YouTube“ stopkadras
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2016-08-03 19:44, atnaujinta 2017-05-16 23:30

Džihadistų judėjimas IV dažnai reklamuojasi, kad apmoko vaikus tapti kovotojais ir sprogdintojais mirtininkais. Teroristai taip pat yra paviešinę vaizdo įrašų, kuriuose maži vaikai – įskaitant keturmetį britą – žudo kalinius.

Saugumo tarnybos nuogąstavo, kad jaunų džihadistų skaičius dar labiau išaugs, nes į IV kontroliuojamą teritoriją toliau keliauja teroristais tapti siekiantys žmonės su savo šeimomis.

Taip pat bijoma, kad „džihadistų nuotakos“ gimdys vaikus, kurie bus nuo pat gimimo užverbuoti teroristų.

„IV propagandoje dažnai parodoma, kad jie augina mažamečius tapti nauja užsieniečių teroristų karta, kurie ateityje kels pavojų Europos Sąjungos šalims“, – rašoma Europolo ataskaitoje.

Teroristų kontroliuojamoje teritorijoje gyvena mažiausiai 50 mažamečių britų ir apie 31 tūkst. nuo džihadistų besilaukiančių moterų.

Socialiniuose tinkluose teroristai pradėjo skelbtis kartu su savo naujagimiais vaikais, o vienoje iš nuotraukų šalia kūdikio buvo padėta granata, pistoletas ir IV tapatybės kortelė.

Pasak analitikų, IV lyderiai laiko vaikus būdu užtikrinti ilgalaikę teroristinės grupuotės sėkmę. Džihadistų vaikai taip pat laikomi geresniais ir pavojingesniais kovotojais, nes jiems smegenys yra plaunamos nuo pat mažumos ir jie nuolatos pratinami prie žiaurumo bei smurto.

Aktyvistų grupuotė „Raka yra tyliai skerdžiama“ nuogąstavo, kad net nugalėjus džihadistų judėjimą IV jauni teroristai ir toliau lies kraują bandydami įsteigti kalifatą.

„IV indoktrinacija ugdo neapykantą Vakarams, – teigė „Quilliam Foundation“ tyrėja Nikita Malik. – Tie vaikai nebus girdėję jokių kitų idėjų.“

Anot N.Malik, Jungtinės Karalystės vyriausybė neturi strategijos reabilituoti ir permokyti džihadistų vaikus, jei šie grįžtų atgal į gimtinę.

Iš džihadistų judėjimo IV kontroliuojamos teritorijos bėgę žmonės pasakojo, kad mokyklose jų vaikus verbuodavo teroristai – kai kurie nepilnamečiai buvo mokomi gaminti bombas, o dar kitiems buvo liepta mokytis nukirsti lėlių galvas.

Kol berniukai ruošiami kovoti mūšio lauke mergaitės mokomos gaminti maistą, tvarkyti namus ir palaikyti vyrų „džihadą“. Nors mergaitėms IV neleidžia kovoti, jos ugdomos taip, kad savo vaikams perduotų teroristų ideologiją. Mergaitės yra apmokomos priimti kaip faktą, kad jų vyrai ir sūnūs greičiausiai mirs.

Pasak Europolo, į konflikto zoną Sirijoje ir Irake išvyko daugiau nei 5 tūkst. europiečių – didžioji dauguma jų prisijungė prie IV. Šis srautas kiek sumažėjo po to, kai pradėta rengti daugiau antskrydžių prieš teroristus.

Europolas perspėjo, kad kai kurie džihadistai apsimetė migrantais naudodamiesi netikrais dokumentais. Taip pat grėsmę kelia ir tai, kad į Europą atvykę pabėgėliai gali būti užverbuoti džihadistų būtent Vakaruose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.