Planuojama statyti Kalė siena migrantų nebaido

Prancūzijos uostamiestyje Kalė numatyta siena nesulaikys migrantų nuo nelegalaus patekimo į Jungtinę Karalystę. Tai perspėja pabėgėlius gelbėjančios organizacijos. Bet valdžios atstovams tai nerūpi.

Abejojama, kad betoninė siena Kalė sulaikys iš Prancūzijos bėgančius migrantus.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Abejojama, kad betoninė siena Kalė sulaikys iš Prancūzijos bėgančius migrantus.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„The Local“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

Aug 11, 2016, 12:54 PM, atnaujinta May 16, 2017, 5:25 AM

Jungtinė Karalystė palei pagrindinį privažiavimą prie Kalė uosto atsirasiančios betoninės sienos statyboms numatė skirti 2,7 mln. eurų.

Valdžios manymu, siena turėtų sutrukdyti migrantams iš Džiunglėmis pramintos stovyklos užšokti ant pravažiuojančių sunkvežimių ir taip patekti į Jungtinę Karalystę.

Keturių metrų aukščio siena turėtų tęstis apie kilometrą prie pagrindinio Kalė kelio, vedančio į tunelį po Lamanšo sąsiauriu.

Tačiau netruko pasklisti nuogąstavimai, kad šis projektas – tik britų mokesčių mokėtojų pinigų švaistymas. Sienos veiksmingumu netiki net patys sunkvežimių vairuotojai.

Esą pabėgėliai, iš paskutiniųjų norintys patekti į Jungtinę Karalystę, vis tiek sugebės tai padaryti. Mat jau dabar Londonas keliais milijonais parėmė tvorų prie tunelio statybą, bet jas prieglobsčio prašytojai paprasčiausiai perlipa.

Migrantams padedančios organizacijos „Salam“ viceprezidentė Yolaine Bernard taip pat įsitikinusi, kad pabėgėliai ras kitokių būdų patekti į Jungtinę Karalystę.

„Per aukštesnę sieną lipdami žmonės tik dar dažniau susižeis. Suprantu, kad nėra paprasto būdo šiai problemai išspręsti, tačiau turėtų būti gėda leisti tiek pinigų sprendimui, kuris tikrai neveiks“, – svarstė Y.Bernard.

Jos žodžius patvirtina ir migrantai, kurių daugiau nei 6 tūkst. glaudžiasi Džiunglėmis vadinamoje stovykloje prie Kalė.

„Privalau patekti į Jungtinę Karalystę. Kaip ten nukeliausiu? Išbandysiu bet kokias priemones. Jei reikės, plauksiu valtimi“, – žadėjo 30-metis sudanietis Erfanas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.