Meksikoje policija 22 žmonėms įvykdė egzekucijas

Meksikos nacionalinė žmogaus

Meksikos nacionalinė žmogaus teisių komisija išsiaiškino, kad policija 22 žmonėms įvykdė egzekucijas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Meksikos nacionalinė žmogaus teisių komisija išsiaiškino, kad policija 22 žmonėms įvykdė egzekucijas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 19, 2016, 11:13 AM, atnaujinta May 15, 2017, 11:47 AM

Per susirėmimą ūkyje su policijos pareigūnais iš viso žuvo 42 įtariami narkotikų kartelio nariai bei vienas policijos pareigūnas. Vyriausybė teigė, kad nebuvo nustatyta žmogaus teisių pažeidimo atvejų.

Tačiau komisija pranešė, kad policininkai pernešė kūnus, į žuvusių asmenų rankas įkišo ginklus ir sutvarkė įvykio vietą taip, kad patvirtintų oficialius duomenis, neva žmonės žuvo susišaudymo metu. Komisijai pavyko nustatyti, kad 40 žmonių buvo nušauti, vienas mirė per gaisrą, o dar vienas žmogus pervažiuotas.

Remiantis agentūros AP pranešimais, labai didelis žuvusiųjų policininkų ir įtariamų kartelio narių skaičiaus skirtumas sukėlė įtarimą, kad pareigūnai savavališkai žudė įtariamus Chalisko naujosios kartos kartelio (JNG) narius. Komisijai klausimų kėlė vyriausybės paaiškinimas, kas lėmė susirėmimą. Federalinė policija teigė liepusi įtariamiesiems mesti ginklus ir pasiduoti, tačiau jiems atsakyta šūviais.

Komisijos teigimu, 13 iš 22 asmenų, kuriems įvykdytos egzekucijos, mirė šovus šiems į nugaras. 18 aukų rastos basomis kojomis, o vienas jų tik su apatinėmis kelnėmis. Tai leido komisijai padaryti išvadą, kad atvykus policijai dauguma kartelio narių miegojo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.