Trumpas apgailestauja, kad jo kalbos maniera įžeidžia žmones

Donaldas Trumpas ketvirtadienį padarė retą

Trumpas apgailestauja, kad jo kalbos maniera įžeidžia žmones.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Trumpas apgailestauja, kad jo kalbos maniera įžeidžia žmones.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 19, 2016, 11:00 AM, atnaujinta May 15, 2017, 11:47 AM

Respublikonų kandidatas į JAV prezidentus atgailos gestą pademonstravo per pirmą mitingą po to, kai siekdamas išsaugoti perspektyvas dėl Baltųjų rūmų nurodė pertvarkyti savo kampaniją.

„Kartais debatų įkarštyje ir kalbėdamas daugybe klausimų nepasirenki teisingų žodžių arba pasakai netinkamą dalyką“, – per mitingą Šarlotėje Šiaurės Karolinoje pasakė D.Trumpas.

„Esu taip padaręs. Ir tikėkit arba ne, aš dėl to apgailestauju, – sakė D.Trumpas, kurio žodžius minia palydėjo juoku ir plojimais. – Tikrai dėl to apgailestauju. Ypač kai tai galėjo sukelti asmeninį skausmą.“

„Bet ... galiu pažadėti jums štai ką: aš visada sakysiu jums tiesą“, – pridūrė jis.

Didelė Niujorko milijardieriaus D.Trumpo pastaruoju metu sau padaryta žala nulėmė tai, kad jis dabar atsilieka praktiškai visose svarbiose valstijose. Viena didžiausių jo klaidų buvo ginčai su vieno Irake žuvusio armijos kapitono tėvais.

Kritikai praėjusią savaitę apkaltino D.Trumpą kurstant smurtą prieš demokratų kandidatę Hillary Clinton – komentaru apie konstitucinę teisę nešiotis ginklą. Taip pat pasirodė daug žiniasklaidos pranešimų apie jo kampaniją ištikusią krizę.

Po savaites D.Trumpo darytų klaidų, kurios atstūmė Respublikonų partijos grietinėlę ir privertė rautis plaukus jo paties šalininkus, H.Clinton populiarumas šiuo metu yra 47 proc., o D.Trumpo – 41,2 proc., rodo „Real Clear Politics“ apklausų vidurkis.

Trečiadienį D.Trumpas savo rinkimų kampanijos vadovu paskyrė dešiniojo sparno žiniasklaidos kompanijos bosą Stepheną Bannoną, o kampanijos vadybininku – apklausų rengėją Kellyanne Conway.

Šie pakeitimai buvo laikomi pažeminimu kampanijos pirmininkui Paului Manafortui, kuris ragino D.Trumpą, be kitų dalykų, sakant kalbas naudotis telesufleriu, kad nenukryptų į šalis ir nesileistų į improvizacijas, kurios gali pasirodyti įžeidžiamos ar neteisingos.

„Naujasis“ D.Trumpas – disciplinuotas ir rimtas – jau pritraukia gerbėjus.

„Man labai patiko tonas“, – sakė 55 metų Annette Fitch, klientų aptarnavimo atstovė, kuri klausėsi kandidato kalbos.

Tačiau kitas šalininkas, 71 metų mokyklos direktorius Hansas Peteris Plotsenederis, sakė apgailestaujantis, kad kandidatas prarado „šiek tiek asmeninio braižo“.

„Tikiuosi, jis nepasidarys pernelyg politiškai korektiškas“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.