Rusijos oro uoste lauktuvių galima įsigyti kalašnikovą

Keliautojai Maskvos Šeremetjevo oro uoste prieš skrydį galės apsirūpinti neįprastomis lauktuvėmis. Atidarytame ginklų gamintojo „Kalašnikov“ butike jau dūzgia klientai. Tiesa, visi šautuvai čia netikri.

Butike parduodami netikri ginklai bei aksesuarai su „Kalašnikov“ atributika.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Butike parduodami netikri ginklai bei aksesuarai su „Kalašnikov“ atributika.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„The Guardian“, „Radio Free Europe“, BBC ir „Lietuvos rytas“ inf.

2016-08-24 11:40, atnaujinta 2017-05-15 01:27

Rusijos ginklų gamintojo „Kalašnikov“ automatas AK-47 septynis dešimtmečius buvo tiekiamas šalies ginkluotosioms pajėgoms ir tapo vienu populiariausių ginklų tarp planetos sukilėlių.

Dabar AK-47 ir kitų „Kalašnikov“ pagamintų ginklų modelių kopijas Maskvos Šeremetjevo tarptautiniame oro uoste gali įsigyti kiekvienas norintis.

Šie plastikiniai ginklai nešaudo, bet atrodo itin realistiškai ir kainuoja nejuokingas sumas. Antai automato AK-47 kopija pirkėjui atsieina 34,5 tūkst. rublių (470 eurų), o pistoleto MP 654K kopija kainuoja 7,3 tūkst. rublių (beveik 100 eurų).

Ginklų gamintojo „Kalašnikov“ butike galima įsigyti ir marškinėlių, kepuraičių, skėčių, rašiklių, kitų suvenyrų su užrašu „Aš myliu AK“ arba „Aš tavo tėvelis“.

Šio butiko tikslas – sužavėti rusus bei atvykėlius Rusijos karinėmis pajėgomis ir ginklų pramone, kuri pastaraisiais metais kentėjo dėl Vakarų įvestų sankcijų.

„Prekės ženklas „Kalašnikov“ – labai populiarus. Jis dažnai iškyla žmonių mintyse, kai jie mąsto apie Rusiją, – aiškino ginklus gaminančios įmonės rinkodaros vadovas Vladimiras Dmitrijevas. – Štai todėl mes labai džiaugiamės, kad suteikiame galimybę žmonėms namo parsivežti suvenyrą iš Rusijos su mūsų prekės ženklu.“

„Kalašnikov“ automato AK-47 kopija parduotuvėje sulaukia didžiausio susidomėjimo.

Šis modelis buvo pats pirmas, kurį įmonė pagamino. Jo gamybos sąnaudos mažos, bet automatas patikimas ir atlaiko ekstremalias sąlygas.

Pirmą kartą jis pagamintas 1948-aisiais. Šiais automatais buvo apginkluoti kariškiai Sovietų Sąjungos šalyse, juos taip pat naudojo sovietus palaikiusios sukilėlių pajėgos Azijoje bei Afrikoje.

Šis ginklas, išdavus licenciją, gaminamas ir už Rusijos ribų.

Šeremetjevo oro uoste parduodamos šio ginklo kopijos kelia nerimą keleiviams. Keliautojai baiminasi, kad žaislinis ginklas kokiu nors būdu gali būti supainiotas su tikru ir gali būti panaudotas teroristų.

O ir vaizdas, kai su realistiškai atrodančiais žaisliniais automatais laksto vaikai ar juos grėsmingai kilnoja suaugusieji, kelia nemenką nerimą terorizmo įbaugintiems žmonėms.

Oro uostas – puiki vieta „Kalašnikov“ butikui. Tiesiog nusipirk ir lėk gąsdinti keleivių“, – šaipėsi vienas internautas.

Priemonių teko imtis ir skrydžių bendrovėms. Rusijos pagrindinės oro linijos „Aeroflot“ numatė, kad šių žaislinių ginklų kopijų negalima įsinešti į orlaivio saloną.

Jie turės būti pervežami registruotame bagaže, bet prieš tai suvenyriniai šautuvai bus patikrinami oro uosto darbuotojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.