Rusija rado dar vieną progą įkąsti Ukrainai

Rugsėjo 18 dieną vyksiantis rinkimai, vargu ar pakeis iš esmės Rusijos politiką, tačiau aistros dėl jų verda ne tik šalyje, bet ir užsienyje. Antai nemažai rusų, gyvenančių Ukrainoje, išreikšti savo pasirinkimo negalės, nes Rusijos valdžia tvirtina esą Ukraina tam neužtikrina tinkamų sąlygų.

Rusija tvirtina, kad Ukraina negalės užtikrinti saugumo per rinkimus.<br>Sputnik nuotr.
Rusija tvirtina, kad Ukraina negalės užtikrinti saugumo per rinkimus.<br>Sputnik nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 1, 2016, 7:57 AM, atnaujinta May 14, 2017, 8:27 AM

Rusijos Dūmos deputatas Viačeslavas Nikonovas pareiškė, kad rusų, gyvenančių Ukrainoje, balsavimas rinkimuose nebus įmanomas. Esą taip yra todėl, kad jie gali būti apkaltinti nelojalumu Kijevui.

„Tai tiesiog neįmanoma. Negalime kelti rusams tokios rizikos“, – teigė V.Nikonovas. Rusijos užsienio reikalų ministerijos rinkimų komisijos pirmininko pavaduotojas Andrejus Nesterenko paantrino, esą situacija Ukrainoje „pakankamai sudėtinga“, todėl šioje šalyje gyvenantys rusai balsuoti greičiausiai negalės.

„Saugumas kai kuriose šalyse mums, organizuojantiems rinkimus, yra prioritetas“, – tvirtino A.Nesterenko.

Rusijos institucijos informavo, kad galimybę balsuoti rinkimuose turės tik ambasados ir konsulatų darbuotojai Kijeve, Lvove, Odesoje ir Charkove. Rusijos Centrinio rinkimų komiteto narys Vasilijus Lichačevas patikino esą Ukrainos prezidentas Petro Porošenka dėl to informuotas.

„P.Porošenka sakė imsiąs visų reikiamų priemonių, kad balsavimo metu būtų užtikrintas rusų saugumas, tačiau yra informacijos, jos galimai organizuojamos provokacijos“, – teigė V.Lichačevas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.