Prestižinę Maskvos mokyklą sukrėtė neįtikėtinas sekso skandalas

Maskvos 57-oji mokykla – itin prestižinė, kurią lankyti nori visi, bet pasiseka tik išrinktiesiems. Todėl Rusijos gyventojai patyrė tikrą šoką, kad paaiškėjo, kad šios ugdymo įstaigos mokytojas daugybę metų palaikė intymius santykius su mokinėmis, praneša „The Moscow Times“.

Mokyklą Rusijoje sukrėtė sekso skandalas.<br>Sputnik asociatyvi nuotr.
Mokyklą Rusijoje sukrėtė sekso skandalas.<br>Sputnik asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-09-08 19:58, atnaujinta 2017-05-13 16:51

Pirmoji apie sekso skandalą prabilo Rusijos žurnalistė Jekaterina Krongauz dar prieš dešimtmetį. Tačiau tada niekas į tai rimtai neatkreipė dėmesio ir kalbos nutilo net neprasidėjusios. Viskas dėl to, kad ji neturėjo jokių įrodymų, jog prestižinės Maskvos mokyklos istorijos mokytojas Borisas iš tiesų palaikė intymius santykius su savo mokinėmis.

Tačiau praėjusį mėnesį viskas iškilo į viešumą ir įvyko tikras skandalas.

„Daugiau nei 16 metų visi žinome apie intymius mokytojo santykius su mokinėmis. Taip, jis buvo žavus, protingas, charizmatiškas. Buvo nesunku jį įsimylėti“, – savo socialinio tinklo paskyroje rašė žurnalistė.

Netrukus paaiškėjo, kad Maskvos 57-ąją mokyklą baigus Olga Nikolajenko taip pat bandė surinkti įrodymus, jog ugdymo įstaigoje buvo palaikomi netinkami ryšiai tarp pedagogo ir mokinių.

„Pradėjau nuo vienos drąsios merginos. Ji pati papasakojo, kas jai atsitiko mokykloje ir tikino labai norinti, kad to niekada nebūtų buvę. Pažadėjau imtis veiksmų“, – sakė O.Nikolajenko.

Visą šių metų vasarą ji praleido rinkdama įrodymus, kalbėjo su dešimtimis mokyklos absolventų, kurie tikino turėję intymių santykių su istorijos mokytoju. Liepos mėnesį apie viską, ką pavyko sužinoti, ji papasakojo vienai Maskvos 57-osios mokyklos mokytojai. Pastaroji informavo ugdymo įstaigos administraciją, tačiau ši nekreipė dėmesio.

Mokyklos direktorius Sergejus Mendelevičius atmetė visus kaltinimus Borisui, nes šis buvo ilgametis draugas. Pastarasis, beje, tuo metu buvo išvykęs į Izraelį, o vos grįžęs išėjo iš mokyklos. Vis dėlto sekso skandalu nenorėjo tikėti moksleivių tėvai.

Tačiau J.Kongrauz nenusileido ir toliau kalbėjo apie vykusį sekso skandalą. Tuo pat metu socialiniuose tinkluose po jos pasisakymais daugėjo prisipažįstančių apie intymius santykius su mokytoju.

„Mylėjausi su juo būdama 11 klasėje. Manau, mokytojas neturėtų palaikyti intymių santykių su savo mokinėmis“, – rašė Irina.

Dar viena buvusi Maskvos 57-osios mokyklos mokinė Natalija papasakojo dar pikantiškesnę istoriją. Esą kartą grupė moksleivių kartu su minėtu istorijos mokytoju leido laiką sodyboje. Vėlai vakare mokytojas užėjo į jos kambarį vien su trumpikėmis ir pasiūlė jai „naudotis proga“. Mergina atsisakė, bet tvirtino tą patį vakarą girdėjusi, kad jis mylisi su jos mokyklos drauge. Šiemet prasidėjus mokslo metams, Maskvos 57-ojoje mokykloje kalbos apie sekso skandalą jau buvo garsios. Kai kurie pedagogai išreiškė dėl to nepasitenkinimą, tačiau buvo priversti patys pasitraukti iš užimamų pareigų esą už šmeižtą.

Ugdymo įstaigos direktorius elgėsi dar keisčiau. Vieną dieną netikėtai pranešęs apie savo pasitraukimą, jau kitądien savo nuomonę pakeitė ir nusprendė likti. Visa tai sukėlė nerimą moksleivių tėvams, kurie pranešė norintys, kad jų vaikai mokytųsi kitoje ugdymo įstaigoje.

S.Mendelevičiui neliko nieko kaip tik trauktis, apie tai jis pranešė rugsėjo 5 dieną. Šį kartą jis puolė atsiprašinėti į intymius santykius su mokytojų įsivėlusių asmenų ir pripažino turėjęs nuo pat pradžių „įvertinti situaciją rimtai“.

Vis dėlto Maskvos valdžia į iškilusį sekso skandalą vienoje geriausių ugdymo įstaigų sostinėje pernelyg dėmesio neatkreipė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.