Mažos mergaitės poelgis sugraudino Lenkiją

Poznanėje gyvenančios pradinukės gerumas sujaudino visą Lenkiją. Sunkiai sergančiai motinai norėjusi padėti aštuonmetė Asia surengė loteriją, į kurią susirinko tūkstančiai geradarių iš visos šalies.

Labdaringos loterijos prizų fonde buvo aštuonmetės Asios mėgstamiausi žaidimai ir kiti daiktai, kuriuos jai atnešė pagelbėti pasiryžę žmonės.
Labdaringos loterijos prizų fonde buvo aštuonmetės Asios mėgstamiausi žaidimai ir kiti daiktai, kuriuos jai atnešė pagelbėti pasiryžę žmonės.
Daugiau nuotraukų (1)

Eldoradas Butrimas („Lietuvos rytas“)

Sep 10, 2016, 10:17 PM, atnaujinta May 13, 2017, 12:00 PM

Aštuonmetė Asia Jagla surengė loteriją, kurioje tikėjosi surinkti pinigų motinai gydyti.

Mergaitė vylėsi, kad į ją ateis daugiausia keliolika kaimynų, tačiau į renginį netikėtai sugužėjo keli tūkstančiai Poznanės gyventojų. Jie paaukojo per 100 tūkst. zlotų (apie 23 tūkst. eurų).

Dėl į loteriją suplūdusios didelės minios policijai netgi teko laikinai sustabdyti eismą viename mikrorajone, o drąsi ir išradinga pradinukė sužavėjo visą šalį.

Ryžosi gelbėti motiną

Kai pradinukė iš tėvo išgirdo, kad sunkiai serganti mama, kurios nematė visą vasarą, namo sugrįš tiktai žiemą, iš pradžių graudžiai apsiverkė. Tačiau vėliau pasiryžo jai padėti.

Su niekuo nepasitarusi Asia nusprendė iškabinti skelbimus apie loteriją ant daugiabučio namo laiptinės bei automobilių garažo.

Pradinukei buvo įstrigę ligoninėje nugirsti mediko žodžiai, kad vienas kitame Lenkijos didmiestyje gyvenantis profesorius geriausiai išmano apie ligą, kuria serga jos motina, ir galėtų jai padėti.

Asia nusprendė surinkti pinigų mamos kelionei į tą miestą, todėl nutarė namo laiptinėje surengti loteriją bei aukų rinkimo akciją.

Išplėšusi iš sąsiuvinio kelis popieriaus lapus pradinukė ant jų užrašė tokį tekstą: „Mano vardas Asia. Renku pinigus savo mamai gydyti ir jos reabilitacijai.

Kviečiu aukoti ir pirkti. Rengiu loteriją – bilietai po 1, 2 ir 5 zlotus (0,23, 0,46 ir 1,15 euro. – Red.). Prizus galima pasirinkti. Šeštadienį. 11 val. Prie laiptinės A.“

Pakvietė daugybę žmonių

Toks netradicinis skelbimas sugraudino vieną kaimyną studentą ir jis įdėjo skelbimo nuotrauką į feisbuką, ragindamas loterijoje dalyvauti ir savo draugus.

Ši informacija kartu su nuotrauka netikėtai išplito internete, ir į Asios namus ėmė be paliovos belstis nepažįstami žmonės, nešantys dovanas loterijos prizų fondui.

Taip laimėjimų fondą, kurį iš pradžių sudarė tik trys Asios mėgstami žaislai ir nauji bateliai, papildė šimtai kitų žmonių suneštų daiktų, kurie vos tilpo mergaitės namuose.

Iš darbo grįžęs ir nieko apie organizuojamą loteriją nežinojęs mergaitės tėtis patyrė savotišką šoką, kai rado butą, prigrūstą dovanų, ir suprato, kad dukters renginiui suorganizuoti prireiks rimtos suaugusiųjų pagalbos.

Bet situacija tapo dar sudėtingesnė, kai paaiškėjo, kad kažkuris kaimynas parašė skundą Poznanės merui dėl neva nelegaliai rengiamos loterijos.

Kadangi žinia apie šį renginį vis dėlto jau buvo plačiai pasklidusi, Asiai nusprendė padėti viena labdaros organizacija.

Ji loteriją skubiai įformino kaip savo renginį.

Minėtos organizacijos vadovai prieš tai pasidomėjo Asios mamos ligos istorija ir suprato, jog paslaptinga imunologine liga sergančios ir iš dalies paralyžiuotos jaunos moters būklė tikrai labai sunki.

Sulaukė didžiulės paramos

Mergaitės prašymui padėti neliko abejingi ir miesto vadovai – jie paprašė policininkų palaikyti tvarką per šventinę mugę ir skyrė savų prizų loterijai.

Renginiui auksinį žiedą su briliantu paaukojo ir buvusi kandidatė į šalies prezidentus Magdalena Ogorek.

Drąsią pradinukę taip pat nutarė paremti gatvės muzikantai, rokeriai, vaikiškų atrakcionų savininkas, viena picerija ir ledų firma. Tokiu būdu loterija virto šventine muge daugiaaukščio namo kieme.

Dedant pinigus į savanorių talkininkų taupykles buvo galima dalyvauti ir stebėti įvairias pramogas, skanauti kaimynų suneštas vaišes, taip pat įsigyti knygų, rūbų, žaislų.

Ta proga medikai ryžosi iš ligoninės savaitgaliui išleisti ir Asios mamą, bet ji tik trumpam sugebėjo išeiti į balkoną pasidžiaugti dukters surengta paramos švente.

Asios mama nuoširdžiai padėkojo visiems susirinkusiesiems ir pareiškė, jog pati niekada nebūtų išdrįsusi prašyti paramos iš svetimų žmonių.

Kaimynai tvirtino, kad Asios tėvai yra kuklūs žmonės. O mergaitės močiutė spėjo, jog anūkė loterijai ryžosi iš nevilties ir mamos ilgesio.

Pati Asia prieš paskelbdama loterijos pradžią užsiminė, kad išsipildė jos svajonė padėti mamai, kuri yra pati geriausia pasaulyje ir kurios jai taip trūksta namuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.