Plaučių uždegimu serganti H. Clinton tikina, kad jaučiasi gerai

JAV demokratų kandidatė

H.Clinton buvo nustatytas plaučių uždegimas.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
H.Clinton buvo nustatytas plaučių uždegimas.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 13, 2016, 9:15 AM, atnaujinta May 13, 2017, 6:34 AM

„Jaučiuosi gerai ir sveikstu“, – nurodoma H.Clinton „Twitter“ žinutėje, pasirašytoje raide „H“, o tai reiškia, kad ji pranešimą parašė asmeniškai.

„Kaip ir bet kuris žmogus, dėl ligos priverstas likti namie, nekantrauju sugrįžti į darbą. Greitai pasimatysime su jumis kampanijos kelyje“, – pridūrė ji.

68 metų buvusi JAV valstybės sekretorė sekmadienio vakarą pasijuto blogai per Rugsėjo 11-osios atakų metinių minėjimą Niujorke. Buvo pastebėta, kaip H.Clinton suklupo ir buvo vedama į savo automobilį, prilaikoma padėjėjų. Vėliau jos kampanija paskelbė, kad kandidatei diagnozuota pneumonija.

Dėl šio incidento jos 70-metis varžovas D.Trumpas vėl iškėlė klausimų, ar H.Clinton dėl savo sveikatos būklės yra tinkama užimti aukščiausią valstybės postą.

H.Clinton buvo priversta atšaukti pirmadienį ir antradienį Kalifornijoje turėjusius vykti lėšų rinkimo renginius. Tikėtina, kad jai teks susilaikyti nuo aktyvios veiklos ir trečiadienį.

Maždaug tuo metu, kai H.Clinton savo „Twitter“ žinutėje pareiškė esanti pasiruošusi tęsti dalyvavimą kampanijos renginiuose, jos rinkimų štabas pripažino, kad kandidatė negalės dalyvauti trečiadienį planuotame renginyje Nevadoje.

H.Clinton pavaduos jos vyras buvęs prezidentas Billas Clintonas – jis „trečiadienį dalyvaus kampanijos renginyje Nevadoje vietoje sekretorės“, sakoma rinkimų štabo paskelbtame pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?