Niujorko prokuroras nusitaikė į D. Trumpo fondą: vykdys tyrimą

JAV Niujorko valstija pradėjo

D.Trumpo fondas bus tiriamas Niujorko valstijos dėl galimų įstatymų pažeidimų.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
D.Trumpo fondas bus tiriamas Niujorko valstijos dėl galimų įstatymų pažeidimų.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-09-14 12:10, atnaujinta 2017-05-13 03:10

Pastarąjį kartą respublikono fondas sulaukė kritikos, nes prieš trejus metus per jį Floridos generalinės prokurorės rinkimų kampanijai buvo pervesta 25 000 dolerių. Tuo metu Pam Bondi turėjo nuspręsti, ar Florida prisijungs prie kitų valstijų tyrimo dėl Trumpo universiteto sukčiavimo. Ji galiausiai nusprendė to nedaryti.

Antradienį visi 16 JAV Atstovų Rūmų Teisės komiteto narių demokratų paragino generalinę prokurorę Loretą Linč šiuo atveju pradėti tyrimą dėl kyšininkavimo.

Laikraštis „Washington Post“, be to, pranešė, kad D.Trumpas labdarai greičiausiai nėra pervedęs net panašios sumos, kurią teigia. Fondo lėšomis esą buvo finansuojamos ir asmeninės jo išlaidos, be kita ko – 20 000 dolerių kainavęs 1,8 metro dydžio D. Trampo paveikslas.

Respublikonų kandidato atstovas Niujorko tyrėją pavadino šališku ir apkaltino jį taikant dvigubus standartus. E.Schneidermanas esą daug metų buvo užmerkęs akis, kai buvo kalbama apie Hillary Clinton fondą. D. Trampas kaltina savo priešininkę, kad ji būdama valstybės sekretorė gaudavo lėšų iš savo fondo. H.Clinton tai vadina šmeižtu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.