Rusijos ir Turkijos lyderiai pažadėjo stiprinti karinius ryšius

Rusijos ir Turkijos lyderiai per

Stambule susitiko V.Putinas ir R.T.Erdoganas.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Stambule susitiko V.Putinas ir R.T.Erdoganas.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 11, 2016, 8:57 AM, atnaujinta May 11, 2017, 3:38 AM

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas sakė, kad jis su Turkijos prezidentu Recepu Tayyipu Erdoganu taip pat susitarė dėl būtinybės Sirijos Alepo miestui teikti humanitarinę pagalbą. Be to, abi šalys pasirašė susitarimą statyti du dujotiekius, kad Rusijos dujos būtų tiekiamos Turkijai.

Turkijos ir Rusijos santykiai buvo pašliję po pernai metų incidento, kuomet Turkija numušė Rusijos naikintuvą. Tačiau bendros spaudos konferencijos metu kalbėdamas su V.Putinu, R.T.Erdoganas sakė esąs įsitikinęs, kad santykiai greitai normalizuosis. Skirtingai nei Rusija, Turkija yra NATO narė, bet abi šalis šiuo metu sieja sudėtingi santykiai su Vakarais.

Nors Rusija palaiko Sirijos prezidentą Basharą al-Assadą, Turkija ragino nuversti Sirijos lyderį ir pasiūlė paramą su Sirijos vyriausybės pajėgomis kovojančioms jėgoms. Šeštadienį Rusija vetavo Prancūzijos pasirašytą Jungtinių Tautų (JT) rezoliuciją, raginančią nutraukti antskrydžius iš oro ir karines kovas virš Alepo.

Anksčiau pirmadienį Rusijos ir Turkijos energetikos ministrai pasauliniame energetikos kongrese Stambule pasirašė susitarimą dėl „TurkStream“ dujotiekio projekto. Vienas dujotiekis bus skirtas vidaus vartojimui Turkijoje, kitas, apeinant Ukrainą, aprūpins Pietryčių Europą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.