Rusija atsakė B. Johnsonui: apkaltino skleidžiant rusofobiją

Rusija apkaltino Jungtinės Karalystės užsienio ministrą Borisą Johnsoną skleidžiant „isterišką rusofobiją“, kai pastarasis pareiškė, kad Kremlius turėtų būti teisiamas už Sirijoje įvykdytus karo nusikaltimus.

B.Johnsonas apkaltino Rusiją vykdant karo nusikaltimus.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
B.Johnsonas apkaltino Rusiją vykdant karo nusikaltimus.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
I.Konašenkovas paragino atskleisti turimus įrodymus dėl humanitarinės pagalbos vilkstinės apšaudymo.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
I.Konašenkovas paragino atskleisti turimus įrodymus dėl humanitarinės pagalbos vilkstinės apšaudymo.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 12, 2016, 2:19 PM, atnaujinta May 11, 2017, 12:51 AM

Antradienį kalbėdamas Jungtinės Karalystės parlamente B.Johnsonas paragino protestuoti prie Rusijos ambasados Londone dėl nesibaigiančių antskrydžių Alepe.

„Ligoninės apšaudymas yra karo nusikaltimas. Atėjo laikas šiuos incidentus tinkamai ir pilnai išnagrinėti, kad būtų surinkti įrodymai ir įvykdytas teisingumas“, – kalbėjo užsienio reikalų ministras.

B.Johnsonas taip pat įspėjo Rusiją, kad ši taps atstumtąja šalimi, jeigu ir toliau eis šiuo keliu.

„Asmeniškai labai norėčiau, kad šie žmonės stotų prieš Tarptautinį kriminalinį teismą“, – vylėsi britas.

Jungtinės Karalystės ministro pareiškimas netruko sulaukti atgarsio Rusijoje. Gynybos ministerijos atstovas generolas majoras Igoris Konašenkovas pareiškė, kad B.Johnsono pareiškimas atitinka anksčiau britų skleistą „isterišką rusofobiją“.

I.Konašenkovas taip pat neigė, kad Rusijos oro pajėgos taikosi į humanitarinius objektus Sirijoje.

Rusijos taktika pastarosiomis savaitėmis buvo dar labiau kritikuojama, kai šalies oro pajėgos apšaudė kelias Alepe likusias ligonines.

Kremlius taip pat neatsigina ir kaltinimų, kad būtent jo pasiųsti lėktuvai apšaudė Jungtinių Tautų humanitarinės pagalbos vilkstinę rugsėjį.

„Toje teritorijoje, kur buvo vilkstinė, neskraidė nė vienas Rusijos lėktuvas. Jeigu B.Johnsonas turi įrodymų dėl Rusijos vaidmens, lauksiu jų paviešinimo. Įrodymai nieko neverti, jeigu niekas apie juos nežino“, – kalbėjo I.Konašenkovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.