D. Trumpo rinkimų kampaniją sudrebino keturių moterų liudijimai

Naujai paskelbti kaltinimai,

Naujai paskelbti kaltinimai, esą Donaldas Trumpas grabaliojo ar kitaip neprideramai elgėsi su moterimis, trečiadienį supurtė jo rinkimų kampaniją.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Naujai paskelbti kaltinimai, esą Donaldas Trumpas grabaliojo ar kitaip neprideramai elgėsi su moterimis, trečiadienį supurtė jo rinkimų kampaniją.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-10-13 21:10, atnaujinta 2017-05-10 22:47

Keturių moterų liudijimai buvo paskelbti leidiniuose „The New York Times“ ir „The palm Beach Post“ bei internetinėje naujienų svetainėje „Yahoo News“. Moterų pasakojimai buvo paviešinti po to, kai sekmadienį vykusiuose televizijos debatuose D. Trumpas teigė prieš moteris niekada nenaudojęs prievartos.

D. Trumpas tai pareiškė mėgindamas taisyti situaciją po penktadienį paviešinto 2005-aisiais metais daryto vaizdo įrašo, kuriame girdėti kaip jis sako, kad įžymybės statusas jam leido kiek tinkamam grabalioti moteris. Dėl šių komentarų jis vėliau atsiprašė. Tačiau naujai paskelbti kaltinimai respublikonų kandidato kampanijai sudavė dar vieną smūgį.

Buvusi verslininkė Jessica Leeds (74 m.) laikraščiui „The New York Times“ sakė, kad D. Trumpas ją grabaliojo skrydžio metu, jiems sėdint vienas šalia kito verslo klasėje. Tai įvyko praėjusio amžiaus devintojo dešimtmečio pradžioje. Moteris D. Trumpo elgesį apibūdino taip: „Jis buvo kaip aštuonkojis. Jo rankos buvo visur“. Ji pridūrė, kad tai buvo užpuolimas.

Rachel Crooks teigė, kad jai buvo 22 metai, kai 2005 metais „Trumpo bokšte“ ji dirbo administratore. Ji pasakojo vieną dieną sutikusi D. Trumpą prie lifto. Mergina prisistatė ir paspaudė nekilnojamojo turto magnatui ranką. Tačiau jis jos iš karto nepaleido, ėmė bučiuoti į skruostus, o paskui pabučiavo tiesiai į lūpas. Moteris teigė, kad tai jai buvo nepriimtina.

Panašiu elgesiu trečiadienį D. Trumpą apkaltino ir McGillivray (36 m.) bei Mis Vašingtonas 2013 Cassandra Searles. „Yahoo News“ pranešė, kad pastaroji socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje pavadino D. Trumpą „moterų nekentėju“ ir rašė, kad jis nuolatos „graibė jos užpakalį“ ir kvietėsi ją į savo viešbučio kambarį.

D. Trumpo kampanija laikraštyje „The New York Times“ išspausdintą straipsnį iš karto pavadino politine ataka, o pats D. Trumpas visus kaltinimus paneigė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.