H. Clinton pažadėjo kovoti dėl Demokratų partijos sėkmės Kongrese

Apklausoms pranašaujant jos

H.Clinton sakė, kad nebenori atsikirtinėti į savo priešininko D.Trumpo provokacijas.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
H.Clinton sakė, kad nebenori atsikirtinėti į savo priešininko D.Trumpo provokacijas.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 23, 2016, 11:02 AM, atnaujinta May 10, 2017, 9:16 AM

Kalbėdamasi su žurnalistais savo kampanijos lėktuve, 68 metų buvusi valstybės sekretorė sakė nebenorinti atsikirtinėti į savo oponento Donaldo Trumpo atakas ir provokacijas iki lapkričio 8-osios rinkimų.

70-metis respublikonų kandidatas milijardierius savo ruožtu kalboje apie pagrindinius savo politikos aspektus išklojo planus pirmosioms 100 prezidentavimo dienų. Jis paminėjo kelias pagrindines problemas ir pažadėjo per dešimtmetį sukurti 25 mln. darbo vietų ir sumažinti mokesčius vidurinės klasės atstovams.

Tačiau jis taip pat su įtūžiu pažadėjo paduoti į teismą moteris, kaltinusias jį seksualiniu priekabiavimu. Šie kaltinimai persekiojo jį kelias pastarąsias savaites ir, likus vos dviem savaitėms iki rinkiminės kampanijos pabaigos, lėmė H.Clinton pirmavimą kovoje dėl Baltųjų rūmų.

Šeštadienį sakydami kalbas pagrindinėse valstijose, kurių nuomonė tebėra neaiški, abu kandidatai elgėsi visiškai priešingai. H.Clinton buvo tikras optimizmo ir vienybės įsikūnijimas, o D.Trumpas savo ruožtu svaidėsi įžeidimais savo kritikams, kaltinimus jam pateikusioms moterims, žiniasklaidai ir pačiai H.Clinton.

„Kalbame apie tai, kuo rizikuojame rinkimuose, esame skirtingi, bet duodame žmonėms už ką balsuoti – ne tik prieš ką nors“, – sakė H.Clinton.

„Kadangi pastarąsias 17 dienų keliaujame, norime pabrėžti, kaip svarbu išrinkti demokratus“, – pridūrė ji, pasiryžusi ypač pabrėžti respublikonų partijoje kilusius nesutarimus D.Trumpui tapus jų iškeltu kandidatu į prezidento postą.

Per rinkimus amerikiečiai rinks naują prezidentą, pakeisiantį Baracką Obamą, trečdalį iš 100 senatorių ir visus 435 Atstovų rūmų narius. Pastarieji renkami dvejų metų kadencijoms.

Šiuo metu abiems JAV Kongreso rūmams vadovauja respublikonai, tačiau demokratai tikisi jau netrukus perimti valdžią Senate.

Nors ir tebesanti budri dėl galutinio rinkimų rezultato, tačiau pastebinti „tikrai drąsinančius ženklus“, H.Clinton sakė, kad yra pasiruošusi užbaigti savo rinkiminę kampaniją nebesijaudindama dėl savo maištaujančio oponento.

„Diskutavau su juo debatuose, kurie truko keturias su puse valandos. Net nebegalvoju, kaip jam atsikirsti „, – sakė ji tarp dviejų kampanijos renginių Pensilvanijoje.

„Jis gali sakyti ką tik norįs, jis gali tęsti savo kampaniją kaip tik norįs“, – pridūrė H.Clinton.

„Leisiu Amerikos žmonėms nuspręsti tarp jo siūlymų ir mūsų siūlymų“, – pareiškė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.