Rusija glaudžiasi prie Serbijos – nori artimesnių ryšių

Aukšto rango Rusijos saugumo

Rusijos saugumo tarybos sekretorius N.Patruševas ragino Serbiją kitąmet pasirašti susitarimo memorandumą dėl saugumo.<br>„Sputnik“/“Scanpix“ nuotr.
Rusijos saugumo tarybos sekretorius N.Patruševas ragino Serbiją kitąmet pasirašti susitarimo memorandumą dėl saugumo.<br>„Sputnik“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 26, 2016, 4:11 PM, atnaujinta May 10, 2017, 3:52 AM

Rusijos saugumo tarybos sekretorius Nikolajus Patruševas trečiadienį ragino Serbiją kitais metais pasirašyti susitarimo memorandumą dėl saugumo. Jis pridūrė, kad tokius dokumentus Rusija pasirašo tik su itin patikimais partneriais.

Serbijos vidaus reikalų ministras Neboiša Stefanovičius teigė, kad, kalbant apie ryšius su Rusija saugumo srityje, dar yra kur tobulėti.

N. Patruševas, kuris, kaip manoma, yra vienas įtakingiausių Rusijos prezidento Vladimiro Putino sąjungininkų, kiek vėliau trečiadienį susitiks su Serbijos užsienio reikalų ministru bei prezidentu.

Serbija ir toliau išlieka viena iš nedaugelio Rusijai Europoje likusių sąjungininkių. Belgradas nori prisijungti prie ES, bet atsisakė įvesti Rusijai Vakarų taikomas sankcijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.