Venesuelos vadovas kaltina opozicionierius perversmo planavimu

Antradienio posėdyje parlamentarai taip pat balsavo, kad N.Maduro šią savaitę atvyktų į parlamentą.

Venesuelos prezidentas N.Maduro kaltino opoziciją tuo, kad ši esą planuoja perversmą.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Venesuelos prezidentas N.Maduro kaltino opoziciją tuo, kad ši esą planuoja perversmą.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 26, 2016, 10:18 AM, atnaujinta May 10, 2017, 4:32 AM

Balsavimas įvyko praėjus savaitei po to, kai buvo sustabdytas procesas dėl referendumo, kuriuo siekiama pašalinti N.Maduro iš posto.

Anot vyriausybės, balsavimas beprasmis, nes Aukščiausiasis teismas yra nusprendęs, kad Nacionalinės Asamblėjos sprendimai yra negaliojantys.

Kiek vėliau po balsavimo prezidentas apkaltino parlamento narius bandymu įvykdyti „perversmą“. Jis sakė, kad trečiadienį bus surengtas šalies Gynybos tarybos susitikimas. Tarp opozicijos ir vyriausybės ir toliau auga įtampa, nors pirmadienį abi pusės ir susitarė vesti derybas dėl šalyje vyraujančios krizės.

Antradienio posėdyje parlamentarai taip pat balsavo, kad N.Maduro šią savaitę atvyktų į parlamentą.

„Mes aiškiai parodysime Venesuelai ir pasauliui, kad šios krizės metu atsakomybę dėl Konstitucijos pažeidimo turi prisiimti N.Maduro“, – sakė parlamento daugumos lyderis Julio Borgesas.

N.Maduro – buvęs autobuso vairuotojas ir sąjungos lyderis, opozicijos kaltinamas dėl baisios ekonominės padėties Venesueloje. Naftos išteklių turtinga šalis kovoja su maisto trūkumu ir kylančia infliacija. Dėl to opozicija siekia surengti referendumą, kuris leistų pašalinti N.Maduro iš prezidento pareigų. Tačiau rinkimų institucijos praėjusią savaitę sustabdė procesą.

Oficiali proceso sustabdymo priežastis – įtarimai sukčiavimu, kai buvo renkami parašai peticijai dėl referendumo. Opozicijos deputatai jau seniai kaltina Nacionalinę rinkimų tarybą esant vyriausybės kontrolėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.