D. Trumpo kandidatas į diplomatijos vadovo postą: naftos magnatas ir V. Putino draugas

Išrinktasis JAV prezidentas Donaldas Trumpas valstybės sekretoriaus postą gali pavesti naftos magnatui, kuris neturi jokios diplomatinės patirties, tačiau palaiko gerus ryšius su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu ir kritikuoja Rusijai įvestas sankcijas.

Verslininkas R.Tillersonas gali pasigirti didele patirtimi tarptautinėse derybose ir verslo ryšiais su Rusijos prezidentu V.Putinu.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Verslininkas R.Tillersonas gali pasigirti didele patirtimi tarptautinėse derybose ir verslo ryšiais su Rusijos prezidentu V.Putinu.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 11, 2016, 1:03 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 11:19 PM

JAV naftos ir dujų korporacijos „Exxon Mobil“ vadovas, 64-erių Rexas Tillersonas susitiko su D.Trumpu, taip paskatindamas spėliones, kad jam bus pasiūlyta užimti valstybės sekretoriaus postą, informuoja BBC.

JAV televizija NBC, remdamasi D.Trumpui artimais šaltiniais, teigia, kad R.Tillersonas greičiausiai bus oficialiai įvardytas kandidatu kitą savaitę, o buvęs ambasadorius Jungtinėms Tautoms Johnas Boltonas neva pretenduoja tapti naujojo valstybės sekretoriaus pavaduotoju.

Verslininkas R.Tillersonas gali pasigirti didele patirtimi tarptautinėse derybose ir verslo ryšiais su Rusijos prezidentu V.Putinu. Be to, jis yra tarptautinių sankcijų, skirtų Rusijai už Krymo aneksavimą, kritikas.

Naujienos apie naftos magnato galimą paskelbimą kandidatu į JAV valstybės sekretoriaus vietą pasklido po to, kai D.Trumpo komanda viešai suabejojo žvalgybos tarnybų pranešimu, kad į rinkimų procesą, norėdama padidinti D.Trumpo šansus, kišosi ir Rusija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.