Kremlius atskleidė negirdėtos informacijos apie nužudytą ambasadorių

Rusijos užsienio reikalų ministerija negailėjo liaupsių Ankaroje nužudytam ambasadoriui Turkijai Andrejui Karlovui ir tvirtino, kad jis buvo taikai atsidavęs diplomatas. Mat jis tariamai buvo užmezgęs kontaktą su Sirijos opozicija.

Pasak Rusijos užsienio reikalų ministerijos, A.Karlovas buvo užmezgęs kontaktą su Sirijos opozicija.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Pasak Rusijos užsienio reikalų ministerijos, A.Karlovas buvo užmezgęs kontaktą su Sirijos opozicija.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 20, 2016, 8:18 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:31 PM

Pasak Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovės Marijos Zacharovos, A.Karlovas Turkijoje buvo susisiekęs su Sirijos opozicija ir klausė jų nuomonės apie jų tėvynėje šeštus metus siautėjantį pilietinį karą, rašo „The Moscow Times“.

M.Zacharova tvirtino, kad ši informacija atskleidė dar negirdėtus ambasadoriaus žmogžudystės aspektus.

Ambasadorius buvo visiškai atsidavęs taikai, – tvirtino M.Zacharova. – Jis puikiai suvokė, kas vyko ir kaip atsirasdavo teroristai – kuo daugiau jie skleisdavo savo idėjas Artimuosiuose Rytuose, tuo sunkiau pradėti policinį procesą.“

A.Karlovo žudikas 22 metų turkų riaušių policininkas Mevlutas Mertas Altintas per išpuolį šaukė „Allahu akbar“ („Dievas visų didžiausias“), „Nepamirškite apie Alepą, nepamirškite apie Siriją“ ir „Mes mirštame Alepe, jūs mirsite čia“.

Anot Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovo spaudai Dmitrijaus Peskovo, smogiko tikslas buvo sužlugdyti bandymus atkurti taiką Sirijoje.

„Ambasadoriaus žūtis atneša naudą tiems, kas nori sukurti konfliktą tarp Rusijos ir Turkijos, padaryti žalą abiejų šalių suartėjimui ir pastangoms rasti susitarimą dėl Sirijos“, – tvirtino D.Peskovas.

Jis taip pat gyrė Turkijos prezidentą Recepą Tayyipą Erdoganą už tai, kad jis leido į Ankarą atskristi 18 Rusijos tyrėjų, kurie prisidės prie kriminalinio tyrimo.

Tuo metu V.Putinas nurodė Rusijos žvalgybos ir užsienio reikalų ministerijos pareigūnams iš naujo įvertinti užsienyje esančių rusų diplomatų saugumą. Tačiau, pasak V.Putino, galų gale, diplomatų saugumas priklauso nuo pačių šalių, kuriose jie dirba.

Ankaros oro uoste antradienį nusileido lėktuvas, kuriuo atvyko Rusijos tyrėjai ir užsienio reikalų ministerijos darbuotojai. Vėliau antradienį tuo pačiu lėktuvu į Rusiją bus nuskraidinti nužudytojo ambasadoriaus A.Karlovo palaikai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.