Kodėl Japonijos imperatorius nesikreips į tautą Naujųjų metų progą?

Japonijos imperatorius 83 metų Akihito neskaitys tradicinio kreipimosi į tautą Naujųjų

Japonijos imperatoriaus Akihito neskaitys kreipimosi į tautą Naujųjų metų progą, kad nepervargtų.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Japonijos imperatoriaus Akihito neskaitys kreipimosi į tautą Naujųjų metų progą, kad nepervargtų.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 28, 2016, 1:08 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:27 PM

Pernelyg mažai laiko skirtų naujametį kreipimąsi ir tradicinę spaudos konferenciją, kurią imperatorius Akihito kasmet rengia gruodžio 23-iąją savo gimimo dienos proga, paaiškino rūmų atstovas Yasuhiko Nishimura.

Tačiau Akihito sausio 2-ąją turėtų susitikti su žmonėmis, ateisiančiais į imperatoriškųjų rūmų teritoriją jo pasveikinti, pažymi leidinys.

Praėjusią savaitę dėl persišaldymo imperatorius Akihito atšaukė tradicinius pietus metų pabaigos proga su šalies premjeru Shinzo Abe.

Rugpjūčio mėnesį imperatorius kreipėsi į tautą, leisdamas suprasti, kad norėtų atsisakyti sosto dėl savo garbaus amžiaus. Šiuo metu speciali ekspertų komisija svarsto, kaip tai turėtų vykti.

Ankstesniais amžiais Japonijos monarchai neretai dar gyvi atsisakydavo sosto. Pastarąjį kartą tai įvyko 1817 metais.

Akihitas gimė 1933 metų gruodžio 23-iąją, jis yra imperatoriaus Hirohito (1901-1989) ir imperatorienės Nagako (1903-2000) vyresnysis sūnus, gerai moka anglų kalbą, griežia violončele, domisi istorija, biologija ir ichtiologija. Nuo 1986 metų priklauso Londono Linėjaus draugijai (tarptautinei biologų draugijai), yra 25 mokslo darbų autorius, nacionalinės ichtiologų draugijos narys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.