Aliaksandras Lukašenka prakalbo apie Minske planuojamą perversmą

Baltarusijos opozicionierius, pilietinės kampanijos „Europietiška Baltarusija“ koordinatorius Dmitrijus Bondarenka teigė, kad šalies prezidentas Aliaksandras Lukašenka atsisakė vykti į Eurazijos ekonominės sąjungos susitikimą, nes bijo, kad Minske gali būti įvykdytas perversmas, skelbia „Lenta“.

A.Lukašenka nevyko į Sankt Peterburgą, kad užtikrintų saugumą Minske.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
A.Lukašenka nevyko į Sankt Peterburgą, kad užtikrintų saugumą Minske.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 29, 2016, 10:35 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:19 PM

„Nedaug žmonių atkreipė dėmesį į jo žodžius. Jis sakė, kad nevyks į Sankt Peterburgą, nes nori užtikrinti saugias Kalėdas ir Naujuosius metus Minske bei surengė susitikimą su teisėsaugos institucijų vadovais. Gali būti, kad jis žinojo, jog to susitikimo metu kažkas gali mėginti įvykdyti perversmą“, – teigė D.Bondarenka.

Opozicijos atstovas pridūrė, kad Baltarusijos lyderio baimė taip pat rodo galių persitvarkymą aukščiausiuose šalies valdžios sluoksniuose.

„Atleistas prezidento administracijos vadovas ir jo pirmasis pavaduotojas, Vidaus reikalų ministras ir generalinio štabo vadas taip pat pakeisti kitais. Vakar A.Lukašenka atsikratė vieno iš labiausiai patyrusių žmonių – buvusio gynybos ministro ir Pasienio komiteto vadovo Leonido Malcevo“, – pažymėjo D.Bondarenka.

Eurazijos ekonominės sąjungos viršūnių susitikimas Sankt Peterburge vyko gruodžio 26 dieną. Tiesa, Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas Dmitrijus Peskovas teigė, kad Baltarusijos prezidento nebuvimas nesutrukdė aptarti integracijos klausimų.

Liepą A.Lukašenka taip pat sakė, kad bet kokie bandymai jėga įvykdyti perversmą bus žiauriai malšinami. Jis taip pat pateikė blogos valdžios reakcijos pavyzdžius Kazachstane, kur Almatoje ir Aktobėje buvo vykdyti teroristiniai išpuoliai, arba Armėnijoje, kur vyko įkaitų drama.

„Armėnijos ir Kazachstano mums nereikia. Tai – infekcija ir liga“, – tikino Baltarusijos prezidentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.