Senatorius Johnas McCainas: „JAV privalo priešintis Vladimirui Putinui“

Respublikonų senatorius Johnas McCainas sekmadienį pareiškė, kad JAV

J.McCainas sekmadienį pareiškė, kad JAV gali pagerinti santykius su Rusija tik tada, jei V.Putino atžvilgiu laikysis griežtos pozicijos.<br>lrytas.lt fotomontažas, AFP ir „Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
J.McCainas sekmadienį pareiškė, kad JAV gali pagerinti santykius su Rusija tik tada, jei V.Putino atžvilgiu laikysis griežtos pozicijos.<br>lrytas.lt fotomontažas, AFP ir „Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 2, 2017, 8:56 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:52 PM

„Mes aktyviai skatinsime savo kolegas dėl Rusijos atakos prieš JAV įvesti šaliai reikšmingesnes ir griežtesnes sankcijas. Esu įsitikinęs, kad privalome gerinti mūsų santykius ir suprasti, kad V. Putinas ir toliau rodys agresiją, nebent mes pasipriešinsime jam“, – Gruzijos sostinėje Tbilisyje sakė J.McCainas.

Per turą Baltijos šalyse, Ukrainoje ir Gruzijoje senatorius J.McCainas ir kiti senatoriai patikino buvusias sovietų valstybes, kad JAV rems jas, nepaisant išrinktojo JAV prezidento Donaldo Trumpo išreikštų abejonių dėl NATO ir pagyrų Rusijos prezidentui V.Putinui.

Ketvirtadienį kadenciją baigiantis JAV prezidentas Barackas Obama ėmėsi naujų sankcijų prieš Rusiją ir nurodė iš šalies išsiųsti 35 Rusijos diplomatus. JAV dėl kibernetinių atakų prieš JAV politines grupes prezidento rinkimų proceso metu įvedė sankcijas dviem Rusijos žvalgybos agentūroms.

Tačiau nekilnojamojo turto magnatas D.Trumpas savo rinkimų kampanijos metu leido suprasti, kad gali laikytis švelnesnės pozicijos Maskvos atžvilgiu, ir penktadienį pasveikino V. Putiną nesiėmus atsako į naujas JAV sankcijas.

„Puikus V. Putino žingsnis, visados žinojau, kad jis labai protingas“, – „Twitter“ paskyroje rašė D.Trumpas.

J.McCainas taip pat pažadėjo, kad Jungtinės Valstijos ir toliau palaikys Ukrainą: „Siunčiu Amerikos žmonių žinutę – mes esame su jumis, jūsų kova yra mūsų kova, mes laimėsime kartu. 2017 metais nugalėsime įsibrovėlius ir išsiųsime juos ten, iš kur atvyko. V.Putinui – tu niekuomet nenugalėsi Ukrainos žmonių ir neatimsi jų nepriklausomybės ir laisvės“, – teigė senatorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.