43 tūkstančius kartų išprievartauta mergina siekia išgelbėti kitas

Karla Jacinto buvo įtraukta į Meksikos sekso vergovės tinklą, kai buvo paauglė. Dabar mergina, kuri pasakoja, jog buvo prievartaujama 30 kartų per dieną, keliauja po pasaulį ir bando išgelbėti kitas panašaus likimo moteris, rašo „The Independent“.

 123RF.com asociatyvi nuotr.
 123RF.com asociatyvi nuotr.
K.Jacinto pasakoja savo istoriją pasauliui, kad apsaugotų kitas merginas nuo panašaus likimo.<br>„Facebook“ nuotr.
K.Jacinto pasakoja savo istoriją pasauliui, kad apsaugotų kitas merginas nuo panašaus likimo.<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-01-23 15:45

K.Jacinto dar 2015-aisiais CNN pasakojo, kad pakliuvo į sekso vergovę būdama 12-os ir iš ten ištrūko tik po ketverių metų. Mergina skaičiuoja, kad per tą laiką ji buvo išprievartauta 43,2 tūkst. kartų, nes kasdien ją išnaudodavo maždaug po 30 vyrų.

Dabar Karla keliauja aplink pasaulį ir sako kalbas skirtingose valstybėse. Liepos mėnesį ji susitiko su popiežiumi Pranciškumi per konferenciją, skirtą šių dienų vergovei aptarti.

K.Jacinto tikslas – didinti suvokimą apie šią problemą ir taip apsaugoti mergaites ir berniukus nuo panašaus likimo, su kokiu teko susidurti jai.

„Niekada neįsivaizdavau, kad mergina, kuri stovėdavo kampe su aukštakulniais, kuri buvo laikoma prostitute, kada nors pasijus tokia stipri, – kalbėjo K.Jacinto. – Šiomis dienomis daug žmonių manęs klausosi.“ Meksikietė augo asocialioje šeimoje. Sekso vergovėje atsidūrė, kai 12 metų vyresnis vyras ją suviliojo, papirko dovanomis ir pinigais.

Jis įtikino merginą pabėgti nuo tėvų ir važiuoti į Tenansingą – miestą, kuris garsėja žmonių gabentojų tinklais. Dažnai į šį miestą pirmiausia atvežamos aukos, kurias tikimasi parduoti į sekso vergovę.

K.Jacinto su ją apgavusiu vyru gyveno tris mėnesius, o vėliau buvo išvežta į Gvadalacharą, kur priverstinai pradėjo dirbti prostitute.

„Pradėdavau 10 val. ryto, o baigdavau vidurnaktį. Kai kurie vyrai juokdavosi iš manęs, nes aš verkdavau, – košmarą prisimena jauna moteris. – Visada užsimerkdavau, kad nematyčiau, ką jie man daro. Kad nieko nejausčiau.“

Dabar savo kalbose mergina pabrėžia, kad tie, kurie turėjo ją išgelbėti, nepajudino nė piršto – įskaitant gatvėse budėjusius policijos pareigūnus, kurie taip pat išnaudojo nepilnametes.

Buvusi Meksikos Kongreso narė Rosi Orozco, kuri taip pat kovoja prieš visas vergovės formas, pasakojo, kad tarp K.Jacinto išnaudotojų buvo daug aukšto rango pareigūnų.

„Ji turėjo klientų, kurie buvo teisėjai, dvasininkai, policininkai. Ji žinojo, kad negali pabėgti ir prašyti valdžios pagalbos“, – tikino buvusi Kongreso narė.

Mergina galiausiai buvo išgelbėta per vieną specialiąją operaciją. Iš aukos ji tapo savanore, gelbėjanti kitas merginas.

Turinys pirmą kartą publikuotas 2017 metų sausio 3 dieną, atnaujintas 2019 metų sausio 23 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.