Kas dedasi paslaptingoje viloje, kurioje Donaldas Trumpas sutiko Naujuosius metus?

Yra viena vieta, kur būsimasis JAV prezidentas Donaldas Trumpas jaučiasi visiškai ramus: tai – įspūdinga vila „Mar-a-Lago“ Floridoje. Joje apsuptas prabangos respublikonas sutiko Naujuosius metus, o ateityje per žiemos atostogas pavirs laikinaisiais Baltaisiais rūmais.

Naujųjų metų vakarėlis „Mar-a-Lago“ buvo kupinas prabangos.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
Naujųjų metų vakarėlis „Mar-a-Lago“ buvo kupinas prabangos.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-01-03 10:43, atnaujinta 2018-02-09 19:43

Buvęs JAV prezidentas George'as W.Bushas ilsėdavosi savo rančoje Kroforde, Teksase. Kadenciją baigiantis prezidentas Barackas Obama skrisdavo į Havajus.

O prieštaringai vertinamas respublikonas D.Trumpas jaučiasi galintis labiausiai atsigauti „Mar-a-Lago“: 118 kambarių viloje įrengtame privačiame klube, kuris savo prabangumu lenkia kone visų buvusių JAV lyderių atostogų namus.

Palmėmis apsuptoje viloje „Mar-a-Lago“ D.Trumpas peržengė 2017 metų slenksti ne tik ištisos minios turtuolių, bet ir aktoriaus Sylvesterio Stallone kompanijoje, rašo „The New York Times“.

Pritraukia vis daugiau narių

Ankstesnė „Mar-a-Lago“ savininkė Marjorie Meriweather Post tikėjosi, kad jos vila ateityje taps poilsio namais JAV prezidentams, todėl vilą prieš mirdama 1973 metais paliko vyriausybei.

Tačiau JAV valdžiai toks planas nepatiko ir D.Trumpui pavyko vilą pigiai įsigyti ir paversti ją privačiu klubu, į kurį patenka tik turtingiausi asmenys.

Palm Bičo elitas iš pradžių net šaipėsi iš nekilnojamo turto magnato D.Trumpo, nes jis „Mar-a-Lago“ klubo nariais leido tapti žydams ir afroamerikiečiams, kuriems kiti klubų savininkai iki tol užverdavo duris. Jis taip pat buvo pirmasis klubo savininkas nariais leidęs tapti homoseksualiai porai.

Nuo tada, kai D.Trumpas užsitikrino pergalę lapkritį vykusiuose JAV prezidento rinkimuose, į vilą pradėjo plūsti masė žmonių, kurie vylėsi susipažinti su būsimuoju galingiausios pasaulyje šalies lyderiu.

„Tai tas pats, kas keliauti į Disneilendą, kai žinai, kad kiaurą dieną ten vaikščios Peliukas Mikis“, – šmaikštavo „Mar-a-Lago“ privataus klubo narys ir buvęs D.Trumpo priešininkės demokratės Hillary Clinton rėmėjas Jeffas Greene'as.

Itin mėgsta vakarėlius

Vila Floridoje yra mėgstama milijardieriaus vieta atrinkti tinkamiausius žmones naujajai prezidento administracijai. Mat D.Trumpas gali vakarėlių metu judėti nuo stalo, prie stalo ir intymiai – bet trumpai – pabendrauti su žymiai daugiau žmonių nei biure.

Šįmet kasmetinėje Naujųjų metų puotoje buvo galima paragauti ne tik „D.Trumpo salotų“, bet ir laukinių grybų, burokų raviolių. Ryte svečių laukė švediškas pusryčių stalas.

Naujametinės šventės svečiai buvo pasipuošę smokingais ir puošniomis suknelėmis, o bilietai į vakarėlį kainavo kiek daugiau nei 500 JAV dolerių (477 eurus).

Pasak vieno svečio, sakydamas kalbą D.Trumpas padėkojo savo šeimai ir „Mar-a-Lago“ klubo nariams už ilgus metus trunkantį jų palaikymą.

Už sienų tampa kitokiu žmogumi

Anot daugelio žmonių, D.Trumpas visiškai pasikeičia, kai atvyksta į „Mar-a-Lago“: dingsta jo agresyvumas ir karštakošiškas būdas, jis pagaliau sugeba atsipalaiduoti.

„Mar-a-Lago“ yra vieta, kurią jis valdo, – aiškino istorikas Douglasas Brinkley, kuris praėjusią savaitę pietavo šioje viloje. – Aš jį stebėjau, jis jautėsi labai patogiai, jis buvo labai atsipalaidavęs.“

Be to, žiniasklaidos organizacijos „Newsmax Media“ generalinis direktorius Chrisas Ruddy teigė, kad D.Trumpas siekė vėl tapti toks, koks buvo iki prezidento rinkimų: „Visiškai ramus, itin pozityvus ir labai draugiškas.“

Atostogų metu D.Trumpas, jo žmona Melania ir jų dešimtmetis sūnus Barronas būna apsistoję gyvenamojoje „Mar-a-Lago“ dalyje. Likę D.Trumpo vaikai ir giminaičiai, kai lankosi, dažniausiai apsigyvena prie pat esančiuose namuose.

D.Trumpas dažniausiai vakarieniauja vilos kieme, kur vakarais visus linksmina muzikantai bei dainininkai.

Sustiprino vilos apsaugą

Nors D.Trumpas į „Mar-a-Lago“ įsileido žurnalistus, jis nuo jų paspruko prieš pat Naujųjų metų vakarėlį pažaisti golfo dar viename jam priklausančiame klube, Džupiterio miestelyje.

Tačiau už „Mar-a-Lago“ sienų D.Trumpas greitai praranda savitvardą. Mat golfo aikštelėje jis pastebėjo bežaidžiantį rašytoją Harry Hurtą, kuris buvo išleidęs turtuolį kritikuojančią biografiją.

Pasak socialiniame tinkle „Facebook“ pasirodžiusio H.Hurto pranešimo, D.Trumpas įsakė klubo darbuotojams kaip mat jį iš ten pašalinti.

Vis dėlto tai nėra vienintelis konfliktas, į kurį D.Trumpas yra įsitraukęs Floridoje. Jis nuolatos vaidijasi su Palm Bičo savivaldybe ir yra padavęs ją į teismą, kad lėktuvai neskraidytų virš „Mar-a-Lago“.

Milijardierius taip pat yra susipykęs su pareigūnais dėl vilos kieme esančio vėliavos stulpo aukščio.

Dabar, kai D.Trumpas užsitikrino pergalę prezidento rinkimuose, patekti į „Mar-a-Lago“ sunkiau nei bet kada anksčiau. Svečiai privalo praeiti saugumo patikrą, o vilą saugo slaptųjų tarnybų agentai.

25 metus „Mar-a-Lago“ klubo nariu esantis Robinas Bernsteinas teigė, kad kai kurie „Mar-a-Lago“ klubo nariai susierzino dėl padidinto saugumo, tačiau daugelis narių buvo įsitikinę, jog reikia apsaugoti Donaldą ir jo šeimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.