Rusijoje – panika dėl socialiniuose tinkluose pasklidusio gando

Savo piliečius propagandiniais pranešimais ir sąmokslo teorijomis nuolat maitinanti Rusijos valdžia pati pajuto melagingų žinių galią. Mases lengvai įtikino absurdiškas gandas apie užkrėstą maistą. 

Rusijoje panikos lygį pasiekė gandai, jog iš Kinijos gabenami gripu ir rotavirusu užkrėsti mandarinai ir bananai.<br>J.Stacevičiaus asociatyvioji nuotr.
Rusijoje panikos lygį pasiekė gandai, jog iš Kinijos gabenami gripu ir rotavirusu užkrėsti mandarinai ir bananai.<br>J.Stacevičiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 5, 2017, 7:39 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 5:58 PM

Rusijos vartotojų teisių apsaugos tarnyba („Rospotrebnadzor“) sekmadienį paneigė bemaž panikos lygį šalyje pastarosiomis dienomis pasiekusius gandus, jog iš Kinijos gabenami gripu ir rotavirusu užkrėsti mandarinai ir bananai.

„Atlikus tyrimus laboratorijose, kuriuos paskatino pastaruoju metu šalies socialiniuose tinkluose pasklidę gandai, neva iš Kinijos į Rusiją gabenami užkrėsti mandarinai ir bananai, gripo ir rotaviruso juose neaptikta“, – teigiama žinybos pranešime.

„Užsikrėsti įmanoma tik per sergančio žmogaus išskyras. Ant daiktų patekę virusai gyvybingi išlieka tik 2-8 valandas. Tuo tarpu per geriamąjį vandenį ir maisto produktus šios grupės virusus platinti neįmanoma“, – akcentavo „Rospotrebnadzor“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.