Vakarėlyje išprievartauta nepilnametė tapo visos Rusijos patyčių taikiniu

Rusiją drasko vakarėlyje išprievartautos nepilnametės istorija. Daugelis rusų įsitikinę, kad ji dėl įvykių kalta pati ir jos prievartautojas įkalintas neteisingai, o nelaimę reklamuotis naudoja net greitojo maisto restoranas.

Diana S. prikaustė visos Rusijos dėmesį ir ne kartą pasirodė eteryje kalbėti apie tai, kaip buvo išprievartauta.<br>„Twitter“ nuotr.
Diana S. prikaustė visos Rusijos dėmesį ir ne kartą pasirodė eteryje kalbėti apie tai, kaip buvo išprievartauta.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 14, 2017, 6:04 PM, atnaujinta Apr 7, 2017, 11:51 PM

Vasarį greitojo maisto restoranas „Burger King“ sukūrė interneto reklamą, kurioje buvo atvaizduota 17 metų išprievartauta mergina Diana S. Tiesa, įmonė reklamą greitai pašalino, tačiau žinia buvo aiški – mergina tapo patyčių taikiniu.

Diana S., kuri būdama 16-os vakarėlyje buvo išprievartauta ir sumušta 21-erių vaikino tapo interneto pajuokos objektu ir daugelis įsitikinę, kad mergina už grotų pasiuntė niekuo dėtą jaunuolį, rašo „The Moscow Times“.

Mergina vėliau taip pat tikino, kad tame vakarėlyje ją išprievartavo ir antras vaikinas, bet ji negalėjo priešintis, nes nebuvo pilnai sąmoninga.

Rusijos televizijos laidoje „Leiskite jiems kalbėti“ pasirodžiusi Diana S. buvo apkaltinta tuo, kad išprovokavo seksualinį priekabiavimą. Eteryje mergina buvo smerkiama, nes buvo aptiktas vaizdo įrašas, kaip ji girta važinėjasi su vyresniais vyrais ir dainuoja apie seksą bei narkotikus.

Tuo metu vaizdo įrašų tinklalapyje „YouTube“ rusų tinklaraštininkai pasmerkė merginą, esą ji yra viską apskaičiuojanti ištvirkėlė, sugadinusi jauno vyro gyvenimą.

Be to, nuotrauką, kurioje Diana S. suglaudusi smilių ir nykštį rodė, kad vakarėlyje alkoholio buvo išgėrusi visai nedaug, greitai pasigavo socialiniai tinklai ir net „Burger King“, naudojęs merginos atvaizdą pareikšti, kad nuolaidos maistui galios visai neilgai.

„Deja, visa tai parodo, kad smurtas yra nuolatinis ir leistinas mūsų visuomenėje“, – tvirtino seksualinio smurto aukų centro vadovė Nadežda Zamotajeva, anot kurios, Rusijoje giliai įsišaknijęs įsitikinimas, kad prievartavimo auka yra atsakinga už tai, kas įvyko.

Pernai kovo 31 dieną grupė vaikinų išsinuomojo namą Uljanovsko pakraštyje švęsti vieno iš jų gimtadienio. Jie prisipirko alkoholio ir tariamai narkotikų bei nusprendė į vakarėlį pasikviesti merginų, įskaitant Dianą S., kuriai tada buvo 16 metų.

Vakarėlyje mergina gėrė degtinės ir susipažino su studentu Sergejumi Semijonovu. Ilgainiui jie abu vieni atsidūrė kambaryje. Anot Dianos S., S.Semijonovas pradėjo prie jos lįsti, o tada sumušė ir išprievartavo ją.

Gruodį teisėjas pareiškė, kad studentas žinojo, kad Diana S. buvo nepilnametė ir nenorėjo su juo mylėtis. Dėl to S.Semijonovas buvo aštuoneriems metams išsiųstas į koloniją. Tiesa, po apeliacijos bausmė buvo sumažinta iki trejų metų ir trijų mėnesių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.