CNN: JAV Atstovų Rūmuose nepavyksta suburti daugumos D. Trumpo sveikatos reformai

[[ge:lrytas:lrytas:495770]]

Ketvirtadienį dėl įstatymo projekto turėjęs vykti balsavimas buvo atidėtas sulaukus kai kurių respublikonų pasipriešinimo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Ketvirtadienį dėl įstatymo projekto turėjęs vykti balsavimas buvo atidėtas sulaukus kai kurių respublikonų pasipriešinimo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eltos inf.

2017-03-24 19:26, atnaujinta 2017-04-07 06:46

Likus kelioms valandoms iki planuojamo balsavimo dėl sveikatos reformos „Obamacare“ pataisų, JAV Atstovų Rūmuose nepavyksta suburti tam reikalingos daugumos. Respublikonų daugumos vadovas Paulas Ryanas apie situaciją informavo prezidentą Donaldą Trumpą, pranešė CNN, remdamasi partijos šaltiniais.

D. Trumpas, nepaisydamas abejotinos daugumos, iki šiol reikalavo, kad balsavimas būtų surengtas penktadienį. Prezidentas savo pirmtako Barako Obamos (Barack Obama) sveikatos reformą nori pakeisti alternatyviu įstatymu. Tai yra vienas svarbiausių jo rinkiminių pažadų.

Ketvirtadienį dėl įstatymo projekto turėjęs vykti balsavimas buvo atidėtas sulaukus kai kurių respublikonų pasipriešinimo.

Kaip pranešama, D. Trumpas tada įspėjo respublikonus, kad šie turi pasirinkimą penktadienį balsuoti už įstatymo projektą arba visam laikui įstrigti aklavietėje su „Obamacare“. Ketvirtadienio balsavimo atidėjimas – didelis smūgis JAV prezidentui, maniusiam, kad ketvirtadienį pavyks laimėti balsavimą.

D. Trumpui reikia bent 215 respublikonų balsų. Jei 22 respublikonai pereis į demokratų pusę ir balsuos prieš įstatymo projektą, prezidentas patirs nesėkmę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.