Darbas, kuriame nereikia nieko daryti, suviliojo ne vieną dešimtį žmonių

Austrijoje pasirodžius pasiūlymui dėl darbo, kuriame tereikia saugoti trobelę kalnuose, atsirado daug norinčiųjų. Juos nurungęs 58 metų belgas džiaugiasi savo būsimomis atsiskyrėlio pareigomis.

S.Vanuytrechtas džiaugiasi pelnyta teise prižiūrėti 350 metų senumo trobelę.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
S.Vanuytrechtas džiaugiasi pelnyta teise prižiūrėti 350 metų senumo trobelę.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„The Guardian“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

Apr 23, 2017, 12:48 PM, atnaujinta Apr 25, 2017, 11:21 PM

Buvęs artilerijos karininkas Stanas Vanuytrechtas nugalėjo 49 kitus kandidatus ir galės įsikurti kalno šlaite nedideliame Austrijos miestelyje Salfeldene prie Akmens Jūros.

Jam tereikės prižiūrėti įspūdingą prieš 350 metų pastatytą atsiskyrėlio trobelę, kurioje nėra šildymo, vandentiekio ir interneto.

Bet tokie trūkumai, vienatvė ar nemokamas atlyginimas neatbaidė S.Vanuytrechto. Jam svarbiau nuostabūs iš trobelės atsiveriantys vaizdai ir švarus oras.

„Kai perskaičiau apie Salfeldeno trobelę, supratau, kad tai tikrai mano vieta. Bet nemaniau, kad laimėsiu konkursą“, – tikino belgas, svajojęs apie galimybę įsijausti į atsiskyrėlio gyvenimą.

Salfeldeno trobelėje visada gyveno po vieną prižiūrėtoją, tačiau paskutinis pernai nusprendė persikelti į Vieną, todėl vietos kunigas Aloisas Moseris nusprendė ieškoti jam įpėdinio.

Darbo skelbime prašyta atsiliepti visų, susijusių su krikščionybe, galinčių gyventi vienatvėje ir 1,4 km aukštyje kalnuose.

Po karinės tarnybos ir diakonu, ir apklausų atlikėju dirbęs S.Vanuytrechtas teigė apie šį pasiūlymą susimąstęs, nes yra dirbęs savanoriu su benamiais, alkoholikais, narkomanais, kaliniais ir psichikos ligoniais.

„Svarbu mokėti klausytis, bet neteisti“, – mokė pensininkas.

Anot belgo, jo buvusios žmonos liga ir skurdas, į kurį jis pakliuvo po skyrybų, taip pat išmokė jį naudingų dalykų – juos S.Vanuytrechtas tikisi panaudoti Austrijos kalnuose.

Tiesa, jis trobelėje visą laiką nebus vienas. Jam nurodyta tikėtis į kalną lipančių piligrimų, kurie norės pasimelsti, pasigrožėti vaizdais ar tiesiog pasikalbėti.

„Patiko mintis rytais ir vakarais pabūti ramiai, o dienomis bendrauti su kalno lankytojais ir jais rūpintis“, – sakė belgas.

Jo pirmtakas psichiatras ir dvasininkas Thomas Fieglmuelleris Salfeldene prie Akmens Jūros praleido tik kelis mėnesius, o prieš jį trobelę saugojęs dvasininkas joje gyveno net 12 metų.

„Pasirinkome S.Vanuytrechtą, nes mums patiko jo charakteris.

Jis skleidžia ramybę ir atrodo labai susikaupęs“, – teigė Salfeldeno meras Erichas Rohrmoseris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.