Donaldas Trumpas trina Baracko Obamos palikimą

JAV Atstovų Rūmai balsavo už buvusio prezidento Baracko Obamos sveikatos apsaugos reformų panaikinimą. Šis jų sprendimas kaipmat pavadintas dabartinio šalies lyderio pergale.

D.Trumpas visada kritikavo „Obamacare“ ir siekė programos atsisakyti. <br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
D.Trumpas visada kritikavo „Obamacare“ ir siekė programos atsisakyti. <br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 6, 2017, 11:40 AM

Po kelių savaičių nesutarimų Respublikonų gretose ir Baltųjų rūmų spaudimo už reformą naikinantį įstatymo projektą balsavo 217 įstatymų leidėjų, 213 – prieš, rašo „Lietuvos rytas“, remdamasis BNS ir „The Guardian“.

Pataisytas sveikatos apsaugos reformos įstatymo projektas įgavo pagreitį, kai du įtakingi Atstovų Rūmų respublikonai – Fredas Uptonas iš Mičigano ir Billy Longas iš Misurio – pakeitė nuomonę ir pareiškė palaikantys šį teisės aktą, atsižvelgdami į paties prezidento Donaldo Trumpo intensyvų jo rėmimą.

Tiesa, įstatymo projekto laukia sunkesnis kelias Senate, kur nuosaikieji respublikonai beveik neabejotinai įtrauks pataisų, kad jis būtų priimtas.

Tai išprovokuotų naują Atstovų Rūmų ir Senato narių derybų ratą. Manoma, kad balsavimas Senate turėtų vykti birželį.

Atstovų Rūmų sprendimas sukėlė didžiulį džiaugsmą JAV prezidentui D.Trumpui, kuris dar rinkimų kampanijos metu žadėjo, jog laimėjęs tikrai panaikins B.Obamos sveikatos reformą.

Dabar žengtas pirmas žingsnis siekiant šio tikslo.

Pakeisti „Obamacare“ nauja medicinos draudimo programa prezidentas D.Trumpas mėgino kovo mėnesį, bet tada atitinkamas įstatymo projektas nesurinko pakankamai balsų ir buvo atšauktas.

Dabar jis sveikino Atstovų Rūmų respublikonus, tikindamas, kad taip jie padeda šaliai.

„Kokie nuostabūs žmonės. Jie tai padarė ne dėl partijos, o dėl šios valstybės, nes su „Obamacare“ mes visi kentėjome“, – kalbėjo D.Trumpas.

B.Obamos sveikatos reformą jis vadino katastrofa.

„Jeigu nebūtume papildomai mokėję draudimo kompanijoms, ji būtų kaipmat sužlugusi“, – tikino JAV lyderis.

Respublikonų sprendimu džiaugėsi ir JAV viceprezidentas Mike’as Pence’as, teigęs, kad tokį rezultatą pavyko pasiekti D.Trumpo dėka.

„Dėl D.Trumpo lyderystės sveiki sulaukę „Obamacare“ pabaigos“, – kalbėjo M.Pence’as.

Nors tikimasi, kad D.Trumpo šalininkams Senate seksis kur kas sunkiau nei Atstovų Rūmuose, pats JAV prezidentas nė kiek nesijaudina.

„Senatas mus palaikys. Manau, mums seksis net geriau. Ir nesuklyskite – mes atšauksime ir pakeisime „Obamacare“ įstatymą“, – tvirtino D.Trumpas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.