Dennisas Rodmanas bando „atidaryti duris“ tarp JAV ir Šiaurės Korėjos

Ekscentriškoji krepšinio žvaigždė Dennisas Rodmanas tvirtina, kad jo misija Šiaurės Korėjoje yra bandymas „atidaryti duris“ tarp JAV ir šios izoliuotos valstybės, Amerikai sutelkus dėmesį į Pchenjano kalinto ir komos ištikto studento paleidimą.

 D.Rodmanas lankosi Šiaurės Korėjoje.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
 D.Rodmanas lankosi Šiaurės Korėjoje.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
 D.Rodmanas lankosi Šiaurės Korėjoje.<br> AFP/„Scanpix“ nuotr.
 D.Rodmanas lankosi Šiaurės Korėjoje.<br> AFP/„Scanpix“ nuotr.
 D.Rodmanas lankosi Šiaurės Korėjoje.<br> AFP/„Scanpix“ nuotr.
 D.Rodmanas lankosi Šiaurės Korėjoje.<br> AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 16, 2017, 2:04 PM, atnaujinta Jun 16, 2017, 2:09 PM

Vaizdo įraše, padarytame Pekine prieš išskraidinant į Jungtines Valstijas komos ištiktą Otto Warmbierą, buvęs Čikagos „Bulls“ žaidėjas sako norįs statyti tiltus su šia stalinistine valstybe.

„Pagrindinis dalykas, kurį bandome padaryti, yra bandymas atidaryti duris tarp abiejų šalių“, – įraše sako D.Rodmanas. Jis pridūrė, kad „maži dalykai absoliučiai daro didelį poveikį“.

D.Rodmanas yra „vienintelis žmogus planetoje“, turintis „unikalią savybę, neįtikėtiną privilegiją draugauti su prezidentu Donaldu Trumpu ir maršalu Kim Jong-unu“, įraše sako kažkoks D.Rodmano palydos žmogus.

„Ir jis bandys atnešti taiką tarp abiejų šalių“, – pridūrė vyras.

Gausiai išsitatuiravęs, įsivėręs daug auskarų ir žaliai besilakuojantis nagus D.Rodmanas šią savaitę išskrido į Pchenjaną su misija, kuria, jo nuomone, D.Trumpas bus „gan patenkintas“.

Pasak D.Rodmano, jis bando pasiekti tai, ko reikia jiems „abiem“. Šis komentaras paskatino JAV pareigūnus ne kartą paneigti, kad krepšininkas išvyko į Šiaurės Korėją su kokiais nors administracijos įgaliojimais.

D.Rodmanas, buvęs D.Trumpo televizijos realybės šou „Mokinys: garsenybių kalvė“ („Celebrity Apprentice“) dalyvis, Pchenjane jau susitiko su Šiaurės Korėjos sportininkais ir sporto ministru ir įteikė jam JAV prezidento knygą „Sandorio menas“ („The Art of the Deal“).

Keistame jo dovanų krepšelyje taip pat buvo populiari vaikiška knyga „Where's Waldo? The Totally Essential Travel Collection“, muilo, dveji marškinėliai su autografais.

56 metų NBA šlovės muziejaus narys Šiaurės Korėjoje anksčiau lankėsi mažiausiai keturis kartus ir užmezgė neįprastai šiltus santykius su jaunuoju šios šalies lyderiu.

JAV pareigūnai ne kartą sakė, kad D.Rodmanas į Šiaurės Korėją vyksta kaip privatus pilietis, nors spėliojama, kad jis atlieka neoficialaus D.Trumpo pasiuntinio pareigas.

Jungtinėse Valstijose O.Vormbjė tėvas Fredas Warmbieras savo ruožtu atkartojo JAV pareigūnų žodžius, kad D.Rodmanas neatliko jokio vaidmens paleidžiant Otto.

„D.Rodmanas neturi nieko bendra su Otto. Esu tikras, tai – dėmesio nukreipimas“, – sakė tėvas.

O.Warmbierą Amerikoje gydantys gydytojai sako, kad jis nereaguoja į aplinką ir kad visose jo smegenų srityse žuvę daug audinių.

Šiaurės Korėja aiškino, kad O.Warmbiero komą sukėlė botulizmas ir migdomieji vaistai. Esą amerikietis netrukus po teismo 2016 metų kovą susirgo botulizmu, jam buvo duota migdomųjų tabletė, kurią išgėręs vaikinas nugrimzdo į komą. JAV medikai tuo abejoja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.