Mįslingoje berniuko nužudymo istorijoje užčiuoptas siūlo galas

Daugiau nei prieš tris dešimtmečius Prancūziją sukrėtusioje nužudymo byloje – naujas posūkis. Policija sulaikė tris asmenis, kurie, tikimasi, padės išnarplioti žiaurią vaiko nužudymo mįslę.

 Nužudytojo G.Villemino tėvai patys buvo kaltinami dėl sūnaus mirties. <br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
 Nužudytojo G.Villemino tėvai patys buvo kaltinami dėl sūnaus mirties. <br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Nužudytojo G.Villemino tėvai patys buvo kaltinami dėl sūnaus mirties. <br> AFP/„Scanpix“ nuotr.
Nužudytojo G.Villemino tėvai patys buvo kaltinami dėl sūnaus mirties. <br> AFP/„Scanpix“ nuotr.
 Nužudytojo G.Villemino tėvai patys buvo kaltinami dėl sūnaus mirties. <br> AFP/„Scanpix“ nuotr.
 Nužudytojo G.Villemino tėvai patys buvo kaltinami dėl sūnaus mirties. <br> AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

„Lietuvos rytas“, BBC ir „The Local“ inf.

Jun 16, 2017, 3:33 PM, atnaujinta Jun 17, 2017, 11:01 AM

Gregory Villemino nužudymo byloje atsakymų ieškoma jau 32 metus. 1984 metų spalio 16 dieną keturmečio berniuko kūnas buvo rastas upėje, tačiau jo žudikas taip ir nebuvo rastas.

Dabar Prancūzijos policija sulaikė tris asmenis, nužudytojo G.Villemino tėvo Jeano Marie Villemino giminaičius – jo dėdę Marcelį Jacobą, jo sutuoktinę Jacqueline Jacob bei netikrą seserį Ginette Villemin.

Nuspręsta juos apklausti siekiant užčiuopti siūlo galą, galbūt padėsiantį išspręsti daugiau nei tris dešimtmečius besitęsiančią bylą.

Sulaikyti buvo ir G.Villemino seneliai, tačiau po apklausos jie buvo paleisti.

Kaip pranešė pareigūnai, dabartinių suėmimų tikslas – „patikslinti tam tikrus bylos aspektus ir užduoti sulaikytiesiems tam tikrus klausimus“.

„Tai yra milžiniškas žingsnis kelyje tiesos link“, – pareiškė G.Villemino tėvų advokatas Thierry Moseras.

Berniuko nužudymo bylos tyrimas buvo atnaujintas 2010 metais, atsiradus galimybei pasinaudoti naujausiomis DNR tyrimų technologijomis, galinčiomis padėti išspręsti šią sudėtingą mįslę.

G.Villemino nužudymas sukrėtė visą Prancūziją. Daugelį metų trukęs tyrimas taip pat niekur nevedė. Nors jo metu buvo suimtas ne vienas asmuo, galiausiai kaltinimai jiems visiems panaikinti.

Praėjus vos kelioms valandoms po to, kai buvo aptiktas berniuko kūnas, jo dėdė tikino sulaukęs skambučio iš asmens, teigusio, kad pagrobė mažametį.

Kitą dieną G.Villemino tėvai sulaukė laiško, kuriame buvo parašyta: „Jūsų sūnus negyvas. Aš atkeršijau.“

Praėjus mėnesiui suimtas pirmas įtariamasis.

Juo tapo J.M.Villemino pusbrolis Bernard’as Laroche’as. Prieš jį liudijo jo brolio žmona Muriel Bolle. Tiesa, savo liudijimo ji atsisakė jau kitąmet, ir B.Laroche’as buvo išleistas iš kalėjimo.

Tačiau B.Laroche’ą po kelių savaičių nušovė J.M.Villeminas ir už tai pats atsidūrė už grotų dvejiems su puse metų.

G.Villemino motina Christine Villemin 1985 m. taip pat sulaukė kaltinimų dėl savo sūnaus nužudymo ir buvo pasodinta į kalėjimą, bet praėjus aštuoneriems metams paleista į laisvę. Jai sumokėta kompensacija už nelaisvėje praleistus metus.

G.Villemino šeima ne vienus metus vis sulaukdavo anoniminių skambučių ir laiškų. Pareigūnai bylos tyrimą atnaujino 2000 metais, po to darkart – 2008 metais, siekdama ištirti DNR pavyzdžius, rastus ant siųstų laiškų.

Nors aptikti trijų asmenų DNR, jų identifikuoti nepavyko. 2013 metais policijai teko konstatuoti, kad DNR tyrimai nepadėjo išspręsti bylos.

Nuo tada apie G.Villemino nužudymą beveik nekalbėta. Tik šią savaitę Prancūzijos Dižono miesto tyrėjai pranešė sulaikę tris asmenis. Jiems pareikšti įtarimai dėl bendrininkavimo įvykdant žmogžudystę – neatlikus pareigos pranešti apie nusikaltimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.