Popiežius pasisakė prieš technologijas padedančias žmogui pakeisti lytį

Popiežius Pranciškus ketvirtadienį pasisakė prieš naujas technologijas, kurios palengvina lyties keitimo procesą, sakydamas, kad neutralumo utopija kelia pavojų naujos gyvybės kūrimui. 

Pranciškaus komentarai išsakyti Popiežiaus Gyvenimo akademijai, Vatikano bioetikos patariamajai valdybai; jis kritikavo vadinamąja lyties teoriją ir požiūrį, kad žmogus gali pasirinkti savo lytį. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Pranciškaus komentarai išsakyti Popiežiaus Gyvenimo akademijai, Vatikano bioetikos patariamajai valdybai; jis kritikavo vadinamąja lyties teoriją ir požiūrį, kad žmogus gali pasirinkti savo lytį. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 5, 2017, 10:10 PM, atnaujinta Oct 5, 2017, 10:12 PM

Pranciškaus komentarai išsakyti Popiežiaus Gyvenimo akademijai, Vatikano bioetikos patariamajai valdybai; jis kritikavo vadinamąja lyties teoriją ir požiūrį, kad žmogus gali pasirinkti savo lytį. 

Anksčiau akademija atstovavo pagrindinę ir griežtą Katalikų bažnyčios nuomonę dėl seksualinės etikos, moralės ir tokių ginčus keliančių klausimų kaip abortai ir eutanazija. Pranciškus pertvarkė akademiją, kad ši geriau atspindėtų jo visaapimantį požiūrį į gyvybę ir jos pradžią. 

Tačiau Pranciškus per susitikimą su naujais nariais ketvirtadienį laikėsi griežto Bažnyčios požiūrio į lyties teoriją, išreikšdamas pasipiktinimą, kad šių dienų asmeninio pasirinkimo išaukštinimas dėl technologinės pažangos apėmė žmogaus lytį. 

„Užuot būtų naikinamos neigiamos lyčių skirtumų interpretacijos, norima visiškai panaikinti šiuos skirtumus, siūlomi būdai tam padaryti, dėl kurių žmogaus vystymasis ir santykiai tampa nebereikalingi“, – sakė jis. 

Tokia praktika rizikuojama „išardyti jėgos šaltinį, kuris skatina moters ir vyro sąjungą ir padaro juos vaisingais“, – sakė popiežius.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?