Gimtadienį šventusį Vladimirą Putiną draugai apipylė ypatingomis dovanomis

Ką padovanoti šalies lyderiui, kuris, atrodo, turi viską? Praėjusią savaitę 65-ąjį gimtadienį atšventusį Vladimirą Putiną politikai apipylė ir visiškai žemiškomis smulkmenomis, ir, kaip įprasta, keturkojais.

Buvęs Italijos premjeras S.Berlusconi savo senam bičiuliui padovanojo patalynės komplektą su abiejų lyderių nuotrauka, o Turkmėnijos prezidentas žengė tradicijų keliu ir V.Putinui įteikė šuniuką. <br>AP nuotr.
Buvęs Italijos premjeras S.Berlusconi savo senam bičiuliui padovanojo patalynės komplektą su abiejų lyderių nuotrauka, o Turkmėnijos prezidentas žengė tradicijų keliu ir V.Putinui įteikė šuniuką. <br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„Corriere della Sera“, „Reuters“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

Oct 14, 2017, 3:33 PM

Devynerius metus Italijos premjero poste praleidęs Silvio Berlusconi ilgamečiam sąjungininkui nusiuntė dovaną, kurios galėtų sulaukti ir paprasti mirtingieji, – patalynės komplektą.

Tiesa, prabangios itališkos patalynės gamintojo „Lenzuolissimi“ sukurta dovana yra ypatinga. Ant specialiai pagamintos antklodės užvalkalo puikavosi ne įprasti patalynės raštai, bet ranką vienas kitam spaudžiančių S.Berlusconi ir V.Putino nuotrauka.

O vyrų fone – įvairūs Rusijos ir Italijos lankytini objektai.

Beje, manoma, kad patalynės komplektas buvo tik viena iš keleto dovanų, kurias buvęs Italijos premjeras skyrė savo draugui.

Tai ne pirmoji su miegamuoju susijusi dovana, kuriomis apsikeitė seni bendražygiai. V.Putinas Italijos premjerui yra dovanojęs lovą, kurioje viena prostitutė teigė miegojusi su S.Berlusconi.

Regis, pokštas politikui labai patiko, nes, kaip pasakojo aktorius George’as Clooney, 2011 m. jam apsilankius pas S.Berlusconi pasikalbėti apie labdaros programas Sudane, premjeras pirmiausia jį nusivedė į miegamąjį ir su pasididžiavimu parodė šią lovą.

Per oficialų susitikimą Turkmėnijos prezidentas Gurbangulis Berdymuchamedovas įteikė V.Putinui šuniuką.

„Tai mūsų draugas – pasaulyje unikalus Vidurinės Azijos aviganis. Šiandien aš su savimi atsivežiau šios veislės jauniklį“, – vizito Sočyje metu prieš susitikimą su V.Putinu sakė Turkmėnijos prezidentas.

Šunelis Verny, kurio vardas reiškia „ištikimąjį“, yra ir nacionalinis Turkmėnijos simbolis. Jauni Vidurinės Azijos aviganiai yra puraus, minkšto kailio ir labai mieli, o užaugę – atsparūs nepalankioms oro sąlygoms, bebaimiai, sargūs ir darbštūs.

Apžvalgininkai spėlioja, kad padovanotas keturkojis turi ir kitą užduotį.

Tikimasi, kad toks gestas pagerins pašlijusius ekonominius Turkmėnijos ir Rusijos santykius, ypač dėl prekybos dujomis.

Ši buvusi sovietinė respublika yra ketvirta pagal natūralių gamtinių dujų išteklių kiekį šalis pasaulyje. Rusija anksčiau buvo didžiausia turkmėniškų dujų importuotoja, tačiau praėjusiais metais nusprendė nebepirkti šios šalies dujų dėl kainų politikos. Dabar daugiausia dujų turkmėnai parduoda kinams.

Šunų iš užsienio lyderių Rusijos prezidentas yra gavęs jau ne kartą. Bulgarijos premjeras Boiko Borisovas prieš septynerius metus V.Putinui įteikė bulgarų aviganio jauniklį Buffy, o 2012 m. Japonijos ministras pirmininkas Shinzo Abe padovanojo jam akitų veislės šunį.

Maža to, Rusijos lyderis yra sulaukęs arklių ir net tigro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.