Maskva susipyko su Vašingtonu dėl pradingusių vėliavų

Maskvos ir Vašingtono peštynės dėl diplomatinių atstovybių nesibaigia. Šią savaitę JAV turėjo teisintis, kad nepavogė Rusijos vėliavų.

Kai nuo rugsėjį perimto Rusijos konsulato San Fransiske pastato buvo pašalintos Rusijos vėliavos, Maskva amerikiečius apkaltino vagyste. <br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Kai nuo rugsėjį perimto Rusijos konsulato San Fransiske pastato buvo pašalintos Rusijos vėliavos, Maskva amerikiečius apkaltino vagyste. <br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Radio Free Europe“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

Oct 14, 2017, 3:26 PM

Valstybės departamentas pažadėjo sugrąžinti nuo perimto Rusijos konsulato pastato San Fransiske nukabintas Rusijos vėliavas.

Maskva šią savaitę pareiškė protestą dėl to, jog šie valstybės simboliai buvo nuleisti, ir pareikalavo, kad vėliavos vėl plevėsuotų.

Maža to, Rusijos ambasada JAV socialiniame tinkle „Twitter“ pažėrė kaltinimų, kad vėliavas amerikiečiai paprasčiausiai pavogė.

Tiesa, JAV Valstybės departamento atstovė Heather Nauert pabrėžė, kad Rusijos vėliavos nuo konsulato stogo buvo nuleistos pagarbiai ir saugomos pastate.

„Rusijos pareigūnams buvo pranešta, kad jas bus galima sugrąžinti patogiausiu metu“, – teigė atstovė.

Spalio pradžioje JAV pareigūnai apieškojo konsulato San Fransiske pastatą, kurį palikti diplomatams anksčiau nurodė Vašingtonas.

Konsulato uždarymas buvo atsakomasis veiksmas į Maskvos reikalavimą sumažinti JAV diplomatų Rusijoje skaičių keliais šimtais.

„Tai buvo visiškai teisėtas ir apgalvotas žingsnis“, – tvirtino Valstybės departamento atstovė.

Tiesa, Rusija su tuo nesutinka ir pasisamdė teisininkų įmonę, kuri atstovaus šalies interesams ginče. Diplomatinio ginčo spiralė įsisuko šią vasarą, kai JAV Kongresas balsavo už sankcijų Rusijai sugriežtinimą.

Mainais į tai Maskva pareikalavo sumažinti amerikiečių diplomatinį korpusą Rusijoje nuo 755 iki 455 asmenų.

Tiek pat darbuotojų Maskva turi Jungtinėse Valstijose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.