Britų panosėje slampinėja nesugaunamas serijinis žudikas

Pastaruosius dvejus metus Jungtinėje Karalystėje siautėja serijinis žudikas. Nežinomas šaltakraujis nusikaltėlis nužudė beveik 400 augintinių ir privertė kaimynus įtariai dairytis vieni į kitus. Žudiko vis dar ieško policija, jo sugauti nepadėjo net pasiūlytas didelis atlygis, nuogąstaujama, kad jis pradės žudyti ir žmones.

 Jungtinėje Karalystėje dvejus metus siautėja serijinis žudikas.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
 Jungtinėje Karalystėje dvejus metus siautėja serijinis žudikas.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
 Žudikas galimai žudo kates, nes turi problemų su moterimis.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
 Žudikas galimai žudo kates, nes turi problemų su moterimis.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
 Įtariamasis pastebėtas du kartus.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
 Įtariamasis pastebėtas du kartus.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
 Daugiausiai žudikas taikosi į kates.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
 Daugiausiai žudikas taikosi į kates.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
 Su katėmis elgiamasi siaubingai.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
 Su katėmis elgiamasi siaubingai.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
 Teisėsauga viliasi apsaugoti kitus britų augintinius.<br> AFP/„Scanpix“ nuotr.
 Teisėsauga viliasi apsaugoti kitus britų augintinius.<br> AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Oct 31, 2017, 5:03 PM, atnaujinta Oct 31, 2017, 5:24 PM

Vienas iš nužudytų katinų – netoli Heistingso gyvenančios britės Chantelle juodai baltą kailį turėjęs Scooteris. Paskutinį kartą savininkė savo gyvūną matė virtuvėje vakare, tačiau ryte katino nebebuvo. Nors Chantelle karštligiškai ieškojo Scooterio, jo nerado, skelbia BBC.

Apie nužudytą Scooterį pranešė moters kaimynas, radęs katino lavoną 1 val. nakties ant šaligatvio priešais savo namus. Iš pradžių kaimynas manė, kad katiną partrenkė automobilis, tačiau aplinkui važinėdavo mažai mašinų. Naktį kaimynui trumpam nusisukus katino kūnas akimirksniu dingo mįslingomis aplinkybėmis.

Sunkiau nei netekti vaiko

Britė Chantelle iki kraupaus įvykio buvo spaudoje skaičiusi apie kačių žudiką, kuris aukas rinkdavosi aplinkui Londoną supantį greitkelį M25. Ji nesitikėjo, kad nusikaltėlis galėjo atvykti iki pietinės šalies pakrantės 115 km nuo Londono ir nusitaikyti į jos katiną.

„Savo kačių aš niekados neužrakindavau namuose, vis dėlto, jei būčiau tai padariusi, Scooteris vis dar būtų gyvas. Esu porą kartų persileidusi ir su tuo buvo lengviau susitaikyti, nes tai buvo likimas.

Niekados nepanikuodavau, o dabar žudikas sudrumstė tylą ir ramybę“, – sielvartavo Chantelle, kuri su vyru svarsto persikelti gyventi į naują namą, kur būtų saugus daržas likusiai katei.

Žudė ir lapes, ir pelėdą

Teisėsauga apskaičiavo, kad per dvejus metus žudikas paskerdė daugiau nei 370 augintinių: daugiausiai kates, bet taip pat lapes, zuikius ir vieną labai jauną, vos gimusią pelėdą.

Pirmosios aukos nužudytos Pietų Londone, Kroidone, todėl nusikaltėlis pramintas Kroidono kačių žudiku.

Tačiau vėliau negyvi augintiniai aptikti visur aplinkui Londoną ir nusikaltėliui suteiktas naujas vardas. Jis gavo M25 kačių žudiko vardą.

Turėjo įvairių teorijų

Šių metų birželį Kroidone susirinko tikintys londoniečiai, kurie pagerbė nužudytų augintinių atminimą. Buvo uždegtos žvakės, grojama arfa, dainuojama ir skaitomi eilėraščiai.

„Meilė išspręs šią problemą“, – įsitikinusi rėžė paminėjimo ceremonijos organizatorė gyvūnų teises ginanti 46 metų Boudicca Rising.

Nuo 1994 metų gyvūnus Jungtinėje Karalystėje gelbėjanti moteris kartu su mylimuoju 52 metų Tony Jenkinsu jau dvejus metus gaudo kačių žudiką. Iš pradžių pora manė, kad už 2015 metais prasidėjusių augintinių skerdynių galimai slypi gauja.

„Aš anksčiau kovojau su žmonėmis, kurie kankindavo gyvūnus dėl seksualinio malonumo. Maniau, kad tai kažkas panašaus. Tačiau tada suvokiau, kad greičiausiai siautėja serijinis žudikas“, – aiškino B.Rising. Ji ir jos mylimasis dabar oficialiai dirba kartu su Londono policija, mėgindami rasti nusikaltėlį.

Detektyvas seržantas Andy Collinas tvirtino „suprantantis, kad dauguma žmonių gali rimtai nevertinti to, ką darome“, bet „netektis, kurią augintinių šeimininkai jaučia yra tikra.“ Policija jau seniai išmoko atsekti, ar kates nugalabijo paslaptingasis žudikas, ar jos žuvo kitaip.

Visiško maniako portretas

Kačių žudiko metodai stingdo kraują. Jis dažniausiai žudo aukas naktį, priemiesčiuose, jas iš namų išviliodamas gyvūnų ėdalu, krabų lazdelėmis arba žalia vištiena.

Žudikas gyvūną nužudo buku daiktu, palaukia pusvalandį, kad kraujas sutirštėtų, tada išniekina palaikus.

Nužudytos ir išdarkytos katės paliekamos netoli jų namų, kartais vaikų žaidimų aikštelėse. Be to, žudikas nesibaimina du ar daugiau kartų žudyti gyvūnus toje pačioje vietovėje.

Gyvūnai – tik pradžia?

„Tiek daug žmonių dar nežino, kad aplinkui laksto kačių žudikas“, – teigė Julie, kuri dažnai dalija lankstinukus su šia informacija.

Londonietė Julie baiminasi, kad žudikas gali būti vienas jos kaimynų, slėptis po visų nosimi. Siūlomas 10 tūkst. svarų (11,3 tūkst. eurų) atlygis tiems, kas suteiks informacijos, padėsiančios policijai sučiupti žudiką.

Serijiniai žudikai dažnai savo „karjerą“ pradeda nuo gyvūnų skriaudimo. Policininkas A.Collinas nuogąstauja, kad Jungtinės Karalystės kačių žudikas greitai gali imtis žmonių.

Nacionalinės nusikaltimų agentūros darbuotojai kelia versiją, kad nusikaltėlis žudo kates, nes turi problemų su moterimis arba viena konkrečia moterimi.

„Katės dažnai tampa aukomis, nes yra siejamos su moteriškumu. Žudikas negali susitvarkyti su jam problemas keliančiomis moterimis ar moterimi, todėl puola kates. Mes bijome, kad žudikas ilgainiui įsidrąsins ir puls pažeidžiamas moteris: jaunas merginas arba senoles“, – svarstė A.Collinas.

Vengia stebėjimo kamerų

Įtariamas žudikas buvo pastebėtas du kartus. Vienas liudininkas gaudė įtariamąjį Keiteramo, į Pietus nuo Londono. Antrą kartą įtariamasis pastebėtas netoliese esančiame Orpingtone.

Įtariamasis apibūdintas kaip į penktąją dešimtį įžengęs vyras trumpais rudais plaukais, apsirengęs tamsiais drabužiais ir aknės randais ant veido. Jis taip pat su savimi nešėsi žibintuvėlį. Tiesa, policija nėra įsitikinusi, ar ši informacija padės sučiupti žudiką.

Kodėl pradėjo žudyti čia?

Kroidono pakraštyje esantis Adiskombo priemiestis ypatingas, nes čia prasidėjo masinis kačių žudymas. Čia pilna užkampių, skersgatvių ir apleistų keliukų, žudikui lengva nepastebėtam naktį įsliūkinti į kieno nors daržą ir nužudyti katę.

„Adiskombas stipriai siejasi su įtariamuoju. Galbūt, kai jis buvo jaunas, ten gyveno jo šeima, galbūt jis dabar ten gyvena arba anksčiau lankė mokyklą toje vietoje“, – spėliojo policininkas A.Collinas.

Sario universitete įkurta pirmoji Jungtinėje Karalystėje laboratorija, kurioje tiriami įkalčiai, siekiant nubausti gyvūnų skriaudėjus. Iš naujo bus ištirti dešimtys nužudytų kačių.

„Jei katę partrenktų automobilis, su tuo būtų galima susigyventi. Tačiau nužudymas yra visai kas kita. Tai sukėlė labai daug skausmo, jaučiu daug pykčio“, – aiškino Naomi, kuri neteko savo katytės Ivy.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.