Emmanuelis Macronas pranešė apie netikėtą vizitą į Saudo Arabiją

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas ketvirtadienį pranešė, kad šįvakar vyks į Saudo Arabiją, kur dalyvaus derybose su karalystės sosto įpėdiniu princu Mohammedu bin Salmanu ir aptars augančią įtampą tarp Teherano ir Rijado. 

Apie netikėtą savo vizitą į Saudo Arabiją E. Macronas paskelbė per spaudos konferenciją Dubajuje. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Apie netikėtą savo vizitą į Saudo Arabiją E. Macronas paskelbė per spaudos konferenciją Dubajuje. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Apie netikėtą savo vizitą į Saudo Arabiją E. Macronas paskelbė per spaudos konferenciją Dubajuje. <br>AFP/Scanpix nuotr.
Apie netikėtą savo vizitą į Saudo Arabiją E. Macronas paskelbė per spaudos konferenciją Dubajuje. <br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-11-09 20:03

Apie netikėtą savo vizitą į Saudo Arabiją E. Macronas paskelbė per spaudos konferenciją Dubajuje. 

Prancūzijos prezidentas su M. bin Salmanu ruošiasi aptarti situaciją Irane ir Jemene. 

Saudo Arabijos vadovaujama koalicija, kovojanti Jemene su šiitų sukilėliais husiais, pirmadienį uždarė šios šalies oro, jūrines ir sausumos sienas bei apkaltino Iraną organizavus praeitą savaitę įvykdytą balistinės raketos smūgį Rijadui. 

E. Macronas teigė, kad svarbu pasikalbėti su visomis konflikto pusėmis, o Prancūzija atlieka taikdarės vaidmenį dėl Saudo Arabijos užimamos „labai griežtos“ pozicijos Irano atžvilgiu. 

Ketvirtadienį E. Macronas taip pat pranešė, kad jo šalis investuos į milijardo eurų vertės bendrą platformą su Jungtiniais Arabų Emyratais. Pastarieji rengiasi investuoti Prancūzijoje. 

Šis susitarimas „leis mums mobilizuoti savo ekonomiką su JAE investicijų jėga“, pareiškė Prancūzijos lyderis prancūzų bendruomenei Dubajuje. 

Tai yra pirmasis gegužę prie Prancūzijos vairo stojusio E. Macrono vizitas Viduriniuosiuose Rytuose. 

Minėtą susitarimą pasirašė Abu Dabyje įsikūręs investicijų fondas „Mubadala“ ir valstybinė Prancūzijos finansų institucija „Caisse des Depots“. Abi susitarimo šalys įsipareigojo skirti po 500 mln. eurų. 

Be kita ko, su JAE buvo galutinai susitarta dėl dviejų prancūzų gamybos karinio jūrų laivyno korvečių, skirtų pakrantės žvalgybai bei kovai su povandeniniais laivais, įsigijimo, ketvirtadienį pranešė E. Macronas. 

Daugiau detalių apie sandorį dėl „Gowind“ klasės korvečių įsigijimo Prancūzijos prezidentas nenurodė.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.