Ispanija pagaliau išsprendė ramybės nedavusią dingusios gražuolės mįslę

Maždaug po pusantrų metų paieškų ispanai pagaliau sužinojo, kas atsitiko jaunai merginai iš Galisijos. Viena labiausiai narpliotų ir internautų aptarinėtų bylų buvo ištirta prieš pat didžiąsias metų šventes.

Dingus aštuoniolikmetei ispanei D.Quer kentėjo visa jos šeima. Motina prašė pagalbos, bet viskas kuo toliau, tuo labiau panašėjo į realybės šou – šeimą be atvangos vaikėsi kameros. Tik praėjusių metų pabaigoje išsiaiškinta, kad merginos žudikas – E.Abuinas, pravarde Kramtoškė.
Dingus aštuoniolikmetei ispanei D.Quer kentėjo visa jos šeima. Motina prašė pagalbos, bet viskas kuo toliau, tuo labiau panašėjo į realybės šou – šeimą be atvangos vaikėsi kameros. Tik praėjusių metų pabaigoje išsiaiškinta, kad merginos žudikas – E.Abuinas, pravarde Kramtoškė.
D.Quer motina prašė pagalbos, bet viskas kuo toliau, tuo labiau panašėjo į realybės šou – šeimą be atvangos vaikėsi kameros.
D.Quer motina prašė pagalbos, bet viskas kuo toliau, tuo labiau panašėjo į realybės šou – šeimą be atvangos vaikėsi kameros.
Tik praėjusių metų pabaigoje išsiaiškinta, kad merginos žudikas – E.Abuinas, pravarde Kramtoškė.
Tik praėjusių metų pabaigoje išsiaiškinta, kad merginos žudikas – E.Abuinas, pravarde Kramtoškė.
Daugiau nuotraukų (3)

Specialiai LR, Barselona

Jan 13, 2018, 7:14 PM

Šventiniu laikotarpiu Ispanija prisiminė vieną baisiausių per pastarąjį dešimtmetį nusikaltimų.

2016 metų rugpjūčio 22 dieną Galisijoje, Pobros gyvenvietėje, po miesto šventės dingo iš turtingos šeimos kilusi 18 metų gražuolė Diana Quer.

Ištisus mėnesius merginos buvo ieškoma miškuose ir upėse, apklausiami įtariamieji, tačiau, neradus jos kūno ir policijai neturint pakankamai įrodymų, teisėjas nusprendė bylą nutraukti.

Praėjus pusantrų metų po įvykio, kuris prikaustė visos Ispanijos žiniasklaidos ir socialinių tinklų vartotojų dėmesį, Kalėdų naktį įtariamas D.Quer žudikas Enrique Abuinas pasikėsino į kitą jauną merginą, tačiau šį sykį jam nepavyko ir po kelių dienų jis buvo suimtas.

Paskutinę 2017 metų dieną po ilgo ir sudėtingo Ispanijos policijos tyrimo pagaliau buvo rastas D.Quer kūnas.

Tad per šventes ispanus apėmė nešventiškos nuotaikos – jie prisiminė skaudų įvykį, kuris ilgą laiką nedavė ramybės.

Pražuvusi tapo įžymybe

Merginos dingimas ir jos bylos tyrimas Ispanijoje tapo nepaprastai populiaria tema. Spauda apie D.Quer yra parašiusi daugiau nei 6 tūkst. straipsnių, ši tema buvo aktyviai aptarinėjama ir socialiniuose tinkluose.

Milijonai ispanų ieškojo informacijos apie dingusiąją „Google“.

Ekspertų teigimu, 2016 metais pradingusi D.Quer Ispanijoje populiarumu atsiliko tik nuo futbolo žvaigždės Lionelio Messi ir skandalingojo JAV prezidento Donaldo Trumpo.

Kodėl būtent šios merginos dingimas sulaukė tokio milžiniško ispanų dėmesio?

Manoma, kad itin karštas emocijas labiausiai kurstė tai, jog Diana buvo labai graži, jauna ir kilusi iš turtingos šeimos.

Gaubė didelė paslaptis

D.Quer dingimas nuo pat pradžių prikaustė ispanų dėmesį, nes buvo apgaubtas paslapties.

Tą 2016-ųjų rugpjūčio rytą, merginai negrįžus namo, jos motina tuoj pat kreipėsi į policiją ir pranešė apie dukters dingimą.

Paskutinį sykį Dianos motina iš dukters gavo žinutę apie pirmą valandą nakties – mergina motinai pranešė, kad namo grįš pati.

O paskutinį pranešimą Diana iš savo mobiliojo telefono išsiuntė bičiuliui – apie ketvirtą valandą ryto parašė, kad yra išsigandusi, nes ją „užkabinėja netoliese esantis čigonas“.

Policijai pagal mobiliojo telefono buvimo vietą pavyko nustatyti, kad mergina vėliau važiavo automobiliu, o po to jos telefonas buvo išjungtas.

Gatvėje esančios vaizdo kameros užfiksavo pravažiuojantį automobilį, kuriame galėjo būti Diana, ir pagal kelias neryškias nuotraukas beveik metus dirbusiems ekspertams pavyko atkurti to automobilio vaizdą.

Paieška ištisas savaites vyko Pobros miestelyje, kuriame vasarojo ir dingo Madride gyvenusi mergina, jį supančiuose miškuose ir upėse.

Buvo tardomi visi įtariamieji, kurie gyveno Pobros apylinkėse ir buvo kada nors kaltinti dėl seksualinio smurto.

Merginos pėdsakų niekur neaptikta. Po kelių mėnesių Dianos mobilųjį telefoną upėje rado vietos žvejys, tačiau aparatas buvo labai blogos būklės ir nieko naujo sužinoti nepavyko.

2017 metų balandį teisėjas nusprendė nutraukti bylą – policijai nepavyko rasti Dianos kūno, be to, trūko įrodymų.

Nukentėjo liūdinti šeima

D.Quer dingimas virto tikru realybės šou. Dėl to ypač nukentėjo jau ir taip baisų skausmą dėl dukters ir sesers netekties išgyvenantys jos tėvai Diana ir Juanas Carlosas bei septyniolikmetė jos sesuo Valeria.

Kadangi policijai nesisekė surasti naujų įrodymų, visas žiniasklaidos dėmesys nukrypo į šeimą ir nė viena privataus jų gyvenimo detalė žurnalistams nepraslydo pro akis.

Pirmiausia dėmesys buvo atkreiptas į išsiskyrusius ir nesutariančius Dianos tėvus, jos motina buvo kaltinama orgijomis su nepažįstamais vyrais.

Purvo teko ir Dianos seseriai – buvo tvirtinama, kad merginos nuolat pešėsi. Kritikos žiniasklaida negailėjo ir pačiai aukai. Pasak grafologų (žmonės, tyrinėjantys rašyseną ir iš jos sprendžiantys apie charakterį. – Red.), Diana nepasitikėjo savimi.

Psichologų manymu, ji be saiko vartojo alkoholį ir mėgdavo „pavojingų vaikinų“ kompaniją.

Kėsinosi ir dar kartą

Ispanijai šiek tiek primiršus graudžią dingusios gražuolės istoriją, po Kalėdų šalį sukrėtė žinia: suimtas vienas pagrindinių įtariamųjų dėl Dianos nužudymo – kalėjime dėl narkotikų platinimo sėdėjęs E.Abuinas, pravardžiuojamas Chicle – Kramtoške.

Kramtoškę policijos pareigūnai sučiupo po to, kai jis Kalėdų naktį užpuolė dar vieną merginą, panašią į dingusią D.Quer, – jauną, ilgais tamsiais plaukais.

Bet šį sykį žudikui nepasisekė – jam nepavyko staigiai uždaryti merginos į automobilio bagažinę, auka šaukė ir mobiliuoju telefonu viską nufilmavo.

Kai prie automobilio pribėgo praeiviai, Kramtoškė spruko iš įvykio vietos.

Policija įtaria, kad nusikaltėliui galėjo pritrūkti jėgų grumiantis su mergina, nes jis neseniai buvo patyręs peties traumą.

Pagal merginos pasakojimą buvo nupieštas užpuoliko fotorobotas, jis buvo atpažintas ir gruodžio 29 dieną policija jį sulaikė.

Po 10 valandų tardymo nusikaltėlis prisipažino nužudęs Dianą ir nurodė policijai, kur paslėpė jos kūną.

Merginos palaikus gruodžio 31-ąją policija rado viename pramoninių pastatų Riancho gyvenvietėje, iš kurios yra kilęs žudikas. Kūnas buvo nuskandintas šulinyje, prie jo Kramtoškė buvo pririšęs sunkių daiktų, kad lavonas neiškiltų į paviršių.

Žinojo, bet neįrodė

Po pusantrų metų tyrimo ir milžiniško žiniasklaidos dėmesio civilinės gvardijos generolai priėmė iki šiol neregėtą sprendimą – jie patys spaudai pristatė tyrimo naujienas.

„Mes buvome beveik tikri, kad Dianą nužudė Kramtoškė, bet neturėjome tam pakankamai įrodymų. O mūsų darbe neturėti svarių įrodymų – vadinasi, neturėti nieko“, – žiniasklaidai sakė bylą tyręs generolas.

Pasak pareigūno, policija ištyrė, kad vienu metu Dianos ir E.Abuino telefonai buvo kartu, tačiau tai buvo nepakankamas įrodymas – nebuvo rastas merginos kūnas.

Nors skrodimas rodo, kad mergina buvo pasmaugta, įtariamasis teigia, jog pervažiavo ją automobiliu. Kol kas nėra aišku, ar Diana prieš mirtį buvo išžaginta.

Policijai Kramtoškė žinomas jau seniai – jis yra vieno garsiausių Galisijos narkotikų platintojų klanų narys.

„Kramtoškė yra profesionalus nusikaltėlis ir tobulas melagis, labai greitai mąstantis ir reaguojantis. Jis – šaltakraujis, neturi jokio gailesčio“, – taip įtariamąjį apibūdino policijos pareigūnai.

Nusikaltėlis buvo aistringas bėgimo fanatikas, žiniasklaidoje dabar išplatinta daugybė jo nuotraukų, kuriose jis bėga įvairiose varžybose.

Suėmus įtariamąjį į paviršių iškilo ir daugiau su nusikalstama E.Abuino veikla susijusių detalių.

Pasirodo, 2005 metais jo žmonos Rosario sesuo padavė Kramtoškę į teismą dėl išprievartavimo. Pasak merginos, jos svainis grasino jai peiliu, prievarta įsodino į automobilį, nuvežė į laukus ir išprievartavo. Tada mergina nesulaukė net savo sesers užtarimo, o byla buvo nutraukta, nes trūko įrodymų.

Įtariamojo žmona Rosario ir šį sykį bandė užstoti savo vyrą teismui pateikdama netikrą alibi, neva ji kartu su vyru praleido tą naktį, kai dingo Diana.

Moteris pareigūnams tvirtino, kad jie kartu važinėjo po Pobros apylinkes, norėdami pasivogti degalų. Kai Kramtoškė prisipažino įvykdęs nusikaltimą, jo žmona teismui taip pat pasakė melavusi. Rosario su žmona augina 8 metų dukrą.

Įtariamojo motina Ispanijos televizijai liedama ašaras sakė, kad labai gailisi dėl savo sūnaus poelgio, kad jis yra monstras ir privalo būti nubaustas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.