V. Putinas komunizmo ideologiją sulygino su krikščionybe

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, jog komunistai savo ideologijos neišradinėjo, o tik pritaikė jai krikščioniškąsias vertybes.

Vladimiras Putinas<br>AFP nuotr.
Vladimiras Putinas<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 14, 2018, 7:03 PM

Anot V. Putino, komunistinė ideologija artima krikščionybei, nes abiejų jų vertybės – laisvė, lygybė, brolybė, teisingumas.

„O Komunizmo statytojų kodeksas? Tai sublimacija, tai primityvi ištrauka iš Biblijos. Nieko naujo nebuvo sugalvota“, – pareiškė V. Putinas.

„Leninas palaidotas mauzoliejuje – kuo tai skiriasi nuo stačiatikių, o paprastai – krikščionių šventųjų relikvijų? Man sakoma: „Ne, krikščioniškame pasaulyje tokios tradicijos nėra“. Kaip tai nėra? Nuvykite ir apžiūrėkite šventųjų relikvijas. (...). Iš esmės, nieko naujo tuometinė valdžia nesukūrė, o tik panaudojo savo ideologijai tai, ką žmonija jau seniai buvo išradusi“, – sakė V. Putinas dokumentiniame filme „Valaam“, kurio ištraukos paskelbtos televizijos „Rossija 1“ tinklapyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.