Savaitės vardai ir veidai: nuo feministinės vyriausybės iki bylos už priekabiavimą

Pedro Sanchezo vyriausybė pradeda darbus. Naujai prisiekusioje vyriausybėje net vienuolikai iš 17 ministerijų vadovaus moterys. 46 metų premjeras teigė, kad tokia vyriausybė – feministinio judėjimo šalyje atspindys.

 Savaitės veidai ir vardai.<br> lrytas.lt koliažas.
 Savaitės veidai ir vardai.<br> lrytas.lt koliažas.
Pedro Sanchezas
Pedro Sanchezas
Karalienė Maxima
Karalienė Maxima
Harvey Weinsteinas
Harvey Weinsteinas
Catherine Healy
Catherine Healy
Daugiau nuotraukų (5)

„Lietuvos rytas“

Jun 9, 2018, 11:21 AM

Vyriausybėje taip pat dirbs du katalonai, pasisakantys prieš regiono nepriklausomybę. Buvęs premjeras M.Rajoy paskelbė pasitraukiantis iš politikos.

Karalienė Maxima atšaukė savo vizitą į Baltijos šalis, kuris turėjo vykti ateinančią savaitę. Nyderlandų monarchė išskrido į Argentiną dalyvauti savo sesers I.Zorreguietos laidotuvėse.

47 metų karalienės jaunesnioji sesuo trečiadienio vakarą rasta negyva savo bute Buenos Airėse. Manoma, kad ji nusižudė nebepakėlusi kančių dėl depresijos. I.Zorreguieta buvo princesės Ariane krikštamotė.

Harvey Weinsteino byla pasiekė Niujorko teismą. 66 metų buvęs kino prodiuseris kaltinamas išžaginimu ir kitais lytiniais nusikaltimais. Teismo procesas vyksta dėl dviejų moterų skundų, nors priekabiavimu ar prievarta viešai jį yra apkaltinusios jau daugiau kaip 100 moterų.

H.Weinsteinas kaltės nepripažįsta. Jei teismas pripažins vyrą kaltu, jam gresia 25 metai kalėjimo.

Catherine Healy buvo įteiktas ordinas „Už nuopelnus“ ir suteiktas damos titulas. 62 metų buvusios sekso darbuotojos dėka Naujoji Zelandija nuo 2003 metų turi vienus liberaliausių prostitucijos įstatymų pasaulyje ir to nebelaiko kriminaliniu nusikaltimu.

Damos titulas C.Healy suteiktas karalienės Elizabeth II gimimo dienos proga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.