Savaitės vardai ir veidai: nuo protestų iki teismo nuosprendžio

Heather Nauert paskirta naująja JAV ambasadore prie Jungtinių Tautų. Jei Senatas pritars 48 metų buvusios „Fox TV“ žinių vedėjos kandidatūrai, ji šiame poste pakeis spalį apie atsistatydinimą paskelbusią N.Haley.

 Savaitės veidai ir vardai.<br> lrytas.lt koliažas.
 Savaitės veidai ir vardai.<br> lrytas.lt koliažas.
 Heather Nauert.
 Heather Nauert.
 Lęchas Walesa.
 Lęchas Walesa.
 Nadija Savčenko.
 Nadija Savčenko.
 Greta Thunberg.
 Greta Thunberg.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Dec 8, 2018, 11:22 AM, atnaujinta Dec 8, 2018, 11:23 AM

2017-ųjų balandį H.Nauert pradėjo dirbti Valstybės departamente, o nuo šių metų kovo iki spalio mėnesio ėjo valstybės sekretoriaus pavaduotojo pareigas.

Lechas Walęsa pripažintas kaltu dėl šmeižto ir turės atsiprašyti valdančiosios partijos pirmininko J.Kaczynskio.

Pastarasis buvo kreipęsis į teismą, nes 75 metų L.Walęsa socialiniuose tinkluose jį apkaltino dėl 2010 metų lėktuvo katastrofos Smolenske, per kurią žuvo tuometis Lenkijos prezidentas L.Kaczynskis.

Nadija Savčenko pradėjo bado streiką. Buvusi Ukrainos kariuomenės pilotė ir nacionalinė didvyrė dabar yra laikoma kalėjime dėl įtariamo sąmokslo surengti ataką prieš parlamentą.

2014 metais ji buvo rusų paimta į nelaisvę, jai skirta 22 metų įkalinimo bausmė, bet kilus pasipiktinimui 37-erių N.Savčenko buvo paleista į laisvę. Rusijos kalėjime ji irgi buvo paskelbusi bado streiką.

Greta Thunberg Jungtinių Tautų klimato konferencijos proga pradėjo protestą savo mokykloje tvirtindama, kad pasaulio lyderiai elgiasi kaip vaikai, o greitai jaunajai kartai teks perimti atsakomybę ant savo pečių.

Pasaulio lyderiai šiuo metu Katovicuose ieško būdų, kaip pristabdyti klimato kaitą. 15 metų G.Thunberg protesto pavyzdys įkvėpė daugiau negu 20 tūkst. moksleivių iš viso pasaulio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.